Cadillac Urban Luxury Concept, potenţial rival pentru Mini

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.11.2010
Prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, Cadillac Urban Luxury Concept dovedeşte tuturor că subsidiarul GM are puterea de a crea un rival pentru Mini.

Expus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, conceptul Cadillac Urban Luxury a stârnit un val de reacţii pozitive şi a alimentat entuziasmul fanilor brandului american.

Designerul britanic responsabil pentru creaţia futuristă, Niki Smart, a ţinut să facă lumină pentru publicul larg şi a declarat pentru Autocar că prototipul este proiecţia unui viitor rival Cadillac pentru Mini. "Cadillac a ajuns în punctul în care poate da naştere unei asemenea maşini. Avem nevoie de o acoperire cât mai mare a segmentelor, în special pe piaţa din Europa. Succesul de care se bucură Mini este o dovadă a deschiderii pe care o manifestă publicul de pe Bătrânul Continent."

Recunoscut pentru aportul său în cadrul proiectului Ariel Atom din 1998, Niki Smart este în prezent designer în cadrul centrului de creaţie GM din Los Angeles. Smart susţine că mai multe elemente ale conceptului Urban Luxury pot ajunge în producţie, chiar şi uşile cu deschidere verticală, care facilitează accesul pe locurile dn spate.

"Am găsit o soluţie viabilă pentru introducerea acestui tip de uşi în producţia de masă, deci am putea vedea ceva similar pe modelele viitoare", a declarat designerul.

Recunoscut pentru sedanurile sale impunătoare, Cadillac are acum şansa de a arăta publicului altceva. Smart mizează pe faptul că brandul american nu deţine o tradiţie în acest segment, deci nu e nevoie de un conservatorism în materie de design exterior.

Conceptul Cadiilac Urban Luxury vine echipat cu un tren de rulare hibrid, în centrul căruia se află un motor cu trei cilindri, de 1.0 litri. Consumul anunţat de producător este de numai 3 litri/100 de kilometri. 

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru