Care din ele va fi noul Matiz?

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.04.2007
Chevrolet a lansat la Salonul Auto de la New York trei mini concepte: Trax, Groove si Beat. Dintre acestea, doar unul va fi ales pentru productie.

Asa cum va anuntam saptamana trecuta, Chevrolet a lansat trei mini concepte la Salonul Auto de la New York. Publicul este asteptat sa voteze modelul favorit, model care va sta probabil la baza viitoarei generatii Matiz/Spark. Conceptele acestei serii, botezate "Urbana", vor putea fi votate pe site-ul http://www.vote4chevrolet.com/.

Primul candidat se numeste Trax (vehiculul portocaliu) si vi l-am prezentat si in stirea de saptamana trecuta. Conceptul are patru usi si o garda mare la sol, stabilitatea acestuia intr-o curba stransa fiind indoielnica. Modelul va fi echipat cu un motor pe benzina de 1.0 litri.

Conceptul Groove (culoare neagra) seamana mult cu un Chevrolet HHR. Este un break in cinci usi cu un acoperis inalt si aripi de mari dimensiuni. Dintre cele trei concepte acesta este cel mai practic. Groove este propulsat de un motor diesel a carui putere este transmisa puntii fata.

Beat (culoarea verde) este cel mai sportiv concept al trio-ului. Aspectul sportiv este sustinut de un motor mai puternic, de 1.2 litri turbo.

Hatchback-ul cu trei usi va avea cutie automata si tractiune fata. Modelul este echipat cu sistem de navigatie si sistem audio performant.

Ramane acum ca publicul sa-si exprime preferintele si sa decida care dintre cele trei concepte va intra in productie.

Comentarii (20)

  • sper sa fie unul bun
    daca este asa de frumos sper sa fie si ffffffff bun pt drumurile din romania :))
    1 0
  • mda...
    dupa cum arata cred ca o sa coste ceva mai mult dekt vechiul matiz:D
    0 0
  • pharao
    trax-ul
    m-am uitat la fiecare din ele si "am dat jos din priviri" elementele de design specifice concept car-urilor care de obicei nu mai se folosesc cand modelul ajunge in fabricatie (vezi Logan Steppe)si imi dau seama ca Trax-ul o sa arate cel mai bine.
    daca vor oferi si o mototrizare putin mai mare, cred ca vor avea succes cu Trax-ul.
    0 0
  • interesant
    Nu pot sa nu remarc sursele de inspiratie. Beat se aseamana destul de tare cu Peugeot 107 sau Citroen C1, Groove e un PT Cruiser in miniatura, iar Trax are ceva din Freelander.
    Totusi recunosc, sunt foarte interesante conceptele si imi place ideea miniaturizarii. Parca sunt niste jucarioare... Imi plac in mod special stopurile si farurile, elemente care probabil o sa fie modificate in productia de serie. Oricare ar iesi, sunt dragute. Eu as prefera Trax.
    0 0
  • Beat
    Beat este mai atragator pentru o femeie.
    0 0
  • groove
    deocamdata favoritul publicului e groove, care este de fapt si cel mai practic
    0 0
  • Chevrolet
    M-au uitat la toate imaginile si am constatat ca fiecare, in parte, are cate ceva ce-mi place si altceva care nu-mi place. E frumos Beat-ul dar, tinand cont ca are numai doua usi, as alege, totusi, Trax-ul.
    0 0
  • Beat e cel mai adevarat...micutz, sportiv, da senzatia de mic si puternic...frumoasa masina...
    0 0
  • !
    eu zic ca foecare mashina atinge u segment de cumparatori , dar cu siguranta Beat , daca va fi lansat in formula asta va atrage o multzime de cumparatori , cine stie poate shi americani ( glumeam )
    0 0
  • mda
    Nu stiu de ce dar imi da impresia ca nici una din cele 3 , oricare va fi ea aleasa pt productie nu va arata asa cum o vedem noi in aceste dragute poze. Va arata la fel de urat ca si vechile matizuri care ruleaza pe soselele noastre. Este un matiz totusi, si va trebui sa ramana un Matiz :).
    0 0
  • Mr. Honda
    nasol
    Sint urite cu spume toate 3. Ce or minca designerii din ziua de azi, E-uri?
    0 0
  • clar beat
    arata super...daca o sa arate matizul vreodata asa...imi cumpar si eu unul...dar parca vad ca o sa arata a gogoasha sau a masinutza mica si handicapata :)
    0 0
  • petru ungureanu
    Chevrolet Groove ales
    Votez ptr Chevrolet Groove !!
    0 0
  • de toate
    parerea mea este ca va concura mercedes-ul SLR, atat prin design, cat si prin dotari. va fi o masina de colectie, care va face o mare cariera numai in garajele celor foarte bogati. nu ca nu as avea si logan, si opel astra si bmw, dar pe asta chiar ca trebuie sa o cumpar, cu orice pret, indiferent la cat se va ridica pretul in timpul licitatiei, c-o fi una sau alta din variantele expuse. traiasca coreenii, stiu sa faca cele mai bune masini din tara lor.
    0 0
  • unguru bulan
    degeaba
    Masina asta o sa arate bine cel mult ca prototip. Nu a fost si nu va fi niciodata o masina reistenta si economa. Chiar nu vad nimic bun la modele Matiz scoase pana acum. Motoare exagerat de mici, si consuma o galeata la oras. Siguranta 00.Coreeni si-au gasit o piata de fraieri in Romania. In de tara decenta mai vedeti voi matizuti sau tico? Treziti-va fratilor !!!!
    0 0
  • prudentul
    chevrolet
    Vreau ca viitorul Chevrolet Spark sa fie identic cu Chevrolet Camaro...
    0 0
  • chevy
    Beat arata cela mai bine , e un design super-sport dar parca totusi un negru in loc de verdele asta brotac... Bun , motor turbo de 1.2 dar cati CP ? Daca nu schimba nimic la design-ul exterior si interior (cica ar avea si sistem audio ALPINE !!!) are sanse Sa vedem si un pret. Groove-ul e simpatic dar cam ciudat, iar luneta e prea de Peugeot 107. Nu pare un concept veridic. Trax nu are cum sa prinda cu motorul ala de 1litru pus pe o caroserie de SUV - ulet. Eu votez cu BEAT .
    0 0
  • dragos
    beat
    beat este cel care a castigat din cele 3 a fost si lansat la salonul auto de la gneva..si in varianta cu 2 dar si in ce cu 4 usi motor de 1.0 litri si 1.2 litri..mie mi se pare un mare pas inainte fata de matiz/spark sincer nici eu nu credeam sa ajunga pe linia de productie acelasi model ca si cel in poze....
    0 0
  • rolland
    matiz
    Buna am si eu un matiz defapt e al sotiei mele siam o problema cine ma poate ajuta la capacul delcou se tot face condens si se oxideaza capacul si nu stiu de la ce
    0 0
  • Lucian
    rolland verifica daca exista garnitura intre capac delcou si corp delcou, deasemenea daca ai rotorul de cupru(luleaua) oxideaza cu aluminiul de pe contactele capacului
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru