Caterham Seven, mai tare ca Veyron!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.06.2007
Seven X330 este mai puternic ca Bugatti Veyron, la capitolul putere raportata la greutate.

Pentru a celebra 50 de ani de existenta, britanicii de la Caterham au dezvaluit modelul Seven X330. Desi la prima vedere nu pare deosebit cu nimic, dar Seven X330 este cel mai puternic model realizat de Caterham.

Motorul supraalimentat duce puterea noului Seven la 600 de cai pe tona. Motorul supraalimentat mareste semnificativ puterea motorului Ford Duratec de 2.3 litri de la 260 la 330 CP, putere efectiva.

In ceea ce priveste puterea motorului raportata la greutate, Seven X330 devine unul dintre monstri soselelor. Britanicii au reusit sa depaseasca modele consacrate cum ar fi Veyron (521 CP/tona) sau McLaren F1 (559 CP/tona).

Caroseria monococa este construita din materiale usoare, cum ar fi fibra de carbon, ceea ce duce la masa proprie masinii sa fie de 550 kg.

Comentarii (3)

  • PikaChu
    E ceva normal sa fie mai rapid ca si Veyron sau McLaren F1 ... un motor si 4 rotii "imbracate" in tabla si gata masina ... astea nu-s comparatii...
    0 0
  • cate stele a luat la euroncap ...sau nici nu a fost testata pt ca nu au ce :))
    0 0
  • prudentul
    Nu e mai rapida decat Veyron sau McLaren F1 (nici nu ar putea, ca nu o lasa aerodinamica). E vorba doar de raportul CP/tona. Asta pentru mine este zero, pentru ca daca am eu motor de Hayabusa si-l montez la bicicleta sparg toate recordurile mondiale de cp/tona.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru