CE nu s-a plans la UE de taxa auto din Romania

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 04.05.2007
Charlie McCreevy a declarat ca la nivelul Comisiei Europene nu a existat nicio plangere privind taxa auto din Romania.

Romania a transmis joi Comisiei Europene o scrisoare protocolara ca raspuns la documentul de notificare trimis, in luna martie, de executivul de la Bruxelles privind taxa de prima inmatriculare, urmand ca discutiile sa continue intre cele doua parti la nivel de experti.

In documentul transmis de autoritatile de la Bucuresti se arata ca Guvernul a analizat principiile de impozitare in spiritul solicitarilor Comisiei Europene, in sensul descresterii taxei de la autoturismele noi la cele rulate, transmite Mediafax.

Charlie McCreevy, comisarul UE pentru politici interne si servicii, a declarat vineri la Bucuresti, ca taxa auto de prima inmatriculare exista in mai multe state din UE, sub diverse forme, si ca, din cate stie, nu exista nicio plangere din partea CE referitoare la taxa introdusa de Romania, anunta Mediafax.

"Am lucrat pentru mai mult timp la Ministerul de Finante din Irlanda si cunosc foarte bine problema taxei de prima inmatriculare. Irlanda are o astfel de taxa. Nu sunt inca foarte clarificat cu forma taxei din Romania, dar daca ar exista vreo contravenienta as sti de ea", a afirmat McCreevy.

El a aratat ca in multe tari din UE exista multe forme ale taxei de prima inmatriculare, care se numesc diferit, dar care au acelasi scop. La intrebarea referitoare la pozitia Comisiei Europene fata de modificarile propuse de Guvern pentru aplicarea taxei de prima inmatriculare, comisarul european a afirmat ca la nivelul forului european "nu exista nicio plangere".

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an si se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autovehiculului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru