Cea mai frumoasa masina din lume (2)

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.11.2006
Designul ramane, pentru italieni, cea mai importanta parte a unei masini. Iata castigatorii premiilor “Cea mai frumoasa masina din lume” pe stil italian.

Dupa ce germanii si-au dat cu parerea despre topul frumusetii in materie de automobile, proclamandu-l la unison pe noul Audi TT in prima pozitie inainte ca juriul concursului mondial cu acelasi nume sa-si anunte premiantii, italienii au tinut si ei sa organizeze o astfel de competitie.

De fapt, concursul din Italia ramane unul de referinta in materie, din trei motive. In primul rand, traditia: a fost a 14-a editie a competitiei care are loc anual la Arena Civica din Milano. Apoi, nu vorbim de un castigator absolut, ci de premianti pe clase. Nu in ultimul rand, daca la concursul organizat de Bild si-au dat cu parerea jurnalisti germani, la cel din Milano am avut de-a face cu un juriu compus din artisti, arhitecti, creatori de moda si de cativa specialisti in design auto. Mai mult, invitatii speciali au fost Bruno Sacco si Lorenzo Ramaciotti, vechii sefi ai sectiilor de design de la Mercedes si Pininfarina.

Premiile vor fi acordate intr-o ceremonie fastuoasa care va avea loc in 9 martie 2007 in cadrul Car Design Day, la Palazzo Reale din Milano.

Iata primele doua locuri din fiecare clasa:


HATCHBACK-URI MEDII: 1.Volvo C30; 2.Nissan Note

BERLINE MEDII: 1.Volvo S80; 2.Chevrolet Epica

CITADINE si COMPACTE: 1.Mini Cooper; 2.Daihatsu Trevis

SALOON: 1.Bentley Continental GTC; 2.Bentley Azure

COUPE: 1.Mercedes CL; 2.BMW Seria 3 Coupe

COUPE-CABRIO: 1.Volkswagen Eos; 2.Jaguar XKR Cabrio

SPIDER: 1.Alfa Romeo Spider

SPORTCARS: 1.Ferrari 599 GTB Fiorano; 2.Porsche Cayman

BREAK: 1.Alfa Romeo 159 Sportwagon; 2.Skoda Roomster

MONOVOLUM: 1.Citroen C4 Picasso; 2.Ford Galaxy

SUV: 1.Audi Q7; 2.Mercedes GL

SPECIALE: Studiotorino RK Coupe

CONCEPTE: Renault Twingo Concept

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru