Cea mai veche maşină funcţională din lume s-a vândut cu 4.6 milioane $

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.10.2011
Cea mai veche maşină din lume,aflată încă în funcţiune şi-a găsit în acest weekend cel de-al cincilea proprietar. Vehiculul în vârstă de 127 de ani a fost cumpărat pentru 4.6 milioane de dolari.

Esential

4.6 milioane de dolari este suma cu care s-a vândut De Dion Bouton Et Trapardoux Dos-A-Dos Steam Runabout.
500.000 de dolari este suma de la care a pornit licitaţia pentru cea mai veche maşină funcţională din lume.

Cea mai veche maşină funcţională din lume şi-a găsit un proprietar. Weekendul acesta, RM Auction Hershey a organizat licitaţia în urma căreia De Dion Bouton Et Trapardoux Dos-A-Dos Steam Runabout şi-a găsit un nou stăpân. Bătrânul vehicul, în vârstă de 127 de ani, a atras un interes deosebit şi a depăşit aşteptările iniţiale.

Estimat la aproximativ 2.5 milioane de dolari, vehiculul a fost expus în sala de licitaţie cu un preţ de pornire de 500.000 de dolari. Lesne de înţeles cât de repede s-a multiplicat această sumă. În final, cea mai veche maşină funcţională din lume a fost adjudecată pentru nici mai mult nici mai puţin de 4.6 milioane de dolari, depăşind astfel estimările iniţiale.

De Dion Bouton Et Trapardoux Dos-A-Dos Steam Runabout îşi găseşte al cincilea proprietar din istoria sa de peste un deceniu. Botezată cu un nume lung, De Dion Bouton Et Trapardoux Dos-A-Dos Steam Runabout, maşina a fost construită în 1884 şi este de fapt un triciclu.

Funcţionarea sa se face cu aburi, astfel că pentru un plin era nevoie de apă şi de cărbuni. Autonomia sa depăşea 32 de kilometri, iar viteza maximă se oprea la 61 de km/h.

via | jalopnik

Comentarii (1)

  • Marian
    iar am o problema a intelege o fraza : "îşi găseşte al cincilea proprietar din istoria sa de peste un deceniu". Ce sa inteleg aici? Ca ultimul proprietar a tinut-o un deceniu? si la ce imi foloseste sa stiu asta? Sau era vorba de secol?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru