Cel mai nou model Suzuki: Splash

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.07.2007
Japonezii de la Suzuki vor lansa pe piata europeana un nou model: un MPV de clasa mica botezat Splash.

Suzuki pregateste ofensiva europeana prin dezvaluirea celui mai nou model al sau: Splash. Acesta isi va face debutul oficial abia la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, comercializarea sa urmand sa inceapa la inceputul anului viitor. Splash preia liniile de design ale conceptului cu acelasi nume prezentat in 2006 la Salonul Auto de la Paris si imprumuta platforma actualului Swift.

Modelul compact de clasa mica vine cu un look nou si cu trei tipuri de motorizari si se adreseaza unui public care doreste un MPV de dimensiuni reduse (3.75 metri) cu spatiu pentru cinci persoane. Pentru cei care opteaza pentru versiunile benzina, Suzuki a pregatit doua propulsoare: unul cu trei cilindri de 1.0 litri si 65 de cai putere si unul de 1.2 litri cu patru cilindri si 86 de cai putere. Singura unitate pe motorina va fi asigurata de Fiat si va fi un propulsor de 1.3 litri si 75 de cai putere.

Toate versiunile de motorizare vor dispune de o transmisie manuala cu cinci trepe, pentru motorizarea de 1.2 litri putandu-se opta si pentru o cutie automata cu patru rapoarte.

Toate propulsoarele indeplinesc noremele Euro4 si se pot lauda cu emisii CO2 intre 120 si 140g/km.

In ceea ce priveste siguranta pasagerilor, Suzuki ofera pentru Splash dotari ca: ABS, ESP, 6 airbaguri, celula de siguranta a habitaclului si centuri pretensionate pentru locurile din spate.

Toshihiro Suzuki, responsabilul proiectului Splash 2008, a declarat ca noul model vine cu o abordare complet noua si diversa si cu un design adresat publicului european.

Productia va incepe la uzina Esztergom din Ungaria de pe portile careia iese si Opel Agila. Japonezii estimeaza pentru Europa o cifra de vanzari de 60.000 de unitati pe an.

Comentarii (8)

  • NEBUNU
    SPLASH
    ce altceva putea sa scoata suzuki?????
    0 0
  • Suzuki ascos pina acum kestii interesante. Sa-l vedem si pe asta.
    0 0
  • japonez
    deloc nu seamana cu Aygo
    0 0
  • laurro
    !!
    fiat 500, in varianta japoneza. cum trag europenii un ...., hop si ei !!
    0 0
  • nu are nici o treaba cu aygo, este fratiorul geaman al lui opel aglia
    0 0
  • Si daca deja vorbim despre Aygo (sau gemenele ei 107 si C1), la care emisia de CO2 este de 109g/km la aceeasi capacitate de 1.0 si cu 68cai. Oricum, pentru oras cred ca o sa fie mai mult decat suficient cu ceeace ofera, si chiar si in afara.
    0 0
  • Iulian
    Fratiorul Japonez al lui Agila
    De fapt, si Opel Agila e facut tot de Suzuki... Se stie ca Suzuki fabrica masini pentru mai multe marci... Opel Agila, Fiat Seidici, etc. In orice caz, Splash si Agila nu vor mai fi chiar atat de asemanatoare ca si modelul vechi de Agila cu WagonR. In orice caz, daca ne uitam la interiorul lui Opel Agila, nu aduce deloc a Opel, masjoritatea elementelor fiind imprumutate de la Suzuki Swift.
    0 0
  • marius
    hahah
    arata la fel cu si opel agila, ca 2 picaturi.2 firme aceeasi masina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru