Cel mai puternic Touareg: versiunea R50

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 09.10.2007
VW a publicat informatiile oficiale referitoare la noua versiune de performanta din gama modelului Touareg.

Va anuntam acum cateva zile despre aducerea literei R in gama SUV-ului Touareg . Acum, Volkswagen a publicat informatiile oficiale cu privire la versiunea de performanta a SUV-ului Touareg, cu cateva zile inainte de premiera mondiala de la Sydney Motor Show.

Touareg R50 este cea mai puternica si mai sportiva versiune din gama SUV-ului VW. Propulsat de un V10 TDI de 5.0 litri, R50 vine cu un pachet impresionant de 350 CP si un cuplu maxim de 850 Nm. De asemenea, si interiorului lui R50 aduce noutati in gama Touareg-ului.

Maximul de 350 CP poate fi folosit la 3500 rot/min, iar cuplul motor de 850 Nm se obtine la 2000 rot/min. Performantele noului Touraeg R50 nu sunt de trecut cu vederea. Vorbim despre 6,7 secunde, accleratie de la 0 la 100 km/h si de viteza maxima de 235 km/h.

Fiind vorba de un motor diesel, consumul se mentine in limite acceptabile, VW anuntand un consum urban de 12,6 litri la 100 km si un consum extraurban de 9,6 litri la 100 km.

R50 aduce cateva diferente fata de versiunea de baza a modelului Touareg.

O bara frontala sportiva, o noua grila frontala cromata, bosaje mai bombate si jantele de 21 inch incorporeaza pachetul sportiv de pe R50.

Comentarii (8)

  • noname00
    Inca o masina pentru snobi ... versiunile 2.5 si 3.0 TDI sunt singurele acceptabile (nu imi place deloc Touareg, dar este un bun offroader, daca ai nevoie de asa ceva)
    0 0
  • scaramouche
    tuareg
    ce acrii sunt cand nu ajungi la ei...o masina de exceptie.
    2 0
  • draman
    |What?!?
    Tuareg-ul este in bun offroader? HAHHAAHAHAA Cea mai buna gluma pe anul asta...in afara de faptul ca are motoare VW si un pret mai mic decat competitorii sai directi, Tuareg-ul nu are multe calitati, de offroader cu atat mai putin...
    Daca vrei offroader incearca un Mitsubishi sau Toyota.
    Stima!
    0 1
  • deminij
    lol.. offroader???!!! ha.... poate offroader de strada (de gropi!!!),

    Patrol GR recomand cu mare drag amatorilor de senzatii tari pe culmile muntilor! :)
    0 0
  • Offroader)))
    Daca ai stana si vrei sa ajungi la ea cumpara o Lada Niva....daca ai mai mult de 1500 de oi cumpara elicopter
    0 0
  • CrisTianO
    off-road
    Adevaratele off-roadere (sa le zic asa) sunt Mitsubishi si Toyota ; cateva modele bune pentru drumuri grele sunt Mitsubishi L200 si Toyota Hilux si nu costa nici mult , insa daca ai bani poti lua Mitsubishi Pajero sau Toyota Land Cruiser ; Toyota Hilux rulles !
    0 0
  • mitsubishi ???
    mitsubishi?? sa fim seriosi...eu aici lucrez..nici nu va inchipuiti ce masini varza pot sa faca..vorba celui de mai sus...cumparati-va lada niva ...sau aro..

    bye !
    0 0
  • Complet neinformat despre acest model
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru