Cel mai rapid A4 din lume

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.11.2006
Care credeti ca este viteza maxima a celui mai rapid exemplar A4 existent in lume? Raspuns corect: 343.9 km/h.

Nu doar Brabus reuseste sa sparga limitele de viteza pe circuitul italian de la Nardo. Alfons Hohenester, un specialist german in tuning, a reusit sa produca cel mai rapid exemplar Audi A4 existent in lume. Secretul performantelor este reprezentat de cele doua turbine adaugate sistemului de propulsie a unui A4 V6.

Modelul rezultat a fost botezat Hohenester HS650 Nardo. Motivul acestei denumiri incurcate? Noul motor, a carui cilindree a crescut la trei litri, scoate 650 de cai putere si un cuplu de 720 Nm. Recordul de viteza atins de la Nardo de exemplarul A4 modificat este excelent: 343.9 km/h, cu doar 22 de kilometri pe ora mai putin decat recordul absolut pentru o berlina, detinut de acum de Brabus Rocket.

Cifrele acceleratiei sunt excelente: 0-100 km/h in 3.4 secunde, 0-200 km/h in 10.3 secunde si 0-300 km/h in 29.8 secunde. Modelul in discutie satisface normele de emisii poluante Euro4. Pentru a reusi aceste performante, Hohenester HS550 Nardo a fost echipat cu suspensii fabricate de americanii de la H&R, cei care acum cateva zile au uimit industria prin noua lor gaselnita in materie.

Comentarii (2)

  • costel
    A4
    Dupa Brabus mi-am dorit replica lu' AUDI. E pe masura!!!
    0 0
  • DORIN
    E CEA MAI MISTO MASINA SI AS VREA SA O AM SI EU DAR POATE CAND VOI FI MARE.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru