Cele mai furate masini de lux!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 25.04.2007
Angelina Jolie si Nicolas Cage sunt hoti de masini de lux in lumea fictiva a filmului, dar "Gone in 60 seconds" poate fi si o poveste reala in SUA.

In ciuda numarului mic si a sistemelor de securitate foarte avansate masinile de lux sunt foarte sus plasate pe lista celor mai furate automobile in America.

O statistica realizata de un institut american (Highway Loss Data Institute) arata ca cel mai apreciat si vanat model de catre hotii de masini este Cadillac Escalade EXT.

Institutul american a luat in considerare la stabilirea acestui top pretul acestor modele si implicit suma de bani pierduta de posesorul pagubit al masinii furate.

Modelul Escalade a depasit clar urmatoare clasata in acest top, BMW Seria 7. Ultima treapta a podiumului este impartita de SUV-urile Land Rover si Lincoln Navigator.

Conform autoritatilor americane la fiecare 25 de secunde o masina este furata pe teritoriul Statelor Unite. Anual se inregistreaza pierderi in valoare de 8 miliarde de doalri din furturile de masini.

Topul masinilor de lux furate :

1) Cadillac Escalade EXT (55.045$)
2) BMW 7-Series (78.900$)
3) Range Rover (77.250$)
3) Lincoln Navigator (46.575$)
4) Lexus GS Sedan (44.150$)
5) Mercedes-Benz S-Klasse (86.535$)
6) Mercedes-Benz SL-Klasse (95.575$)

Comentarii (44)

  • george
    da ce sa zic!
    da ce sa zic!americanii au bani ,nu gluma,nnu ca noi.isi iau numai masini (6 sus ) de calitate!!
    0 0
  • Din niu, astea nu sunt de lux
    Imi place ca sunteti constanti si perseverati in confuzia voastra. Lexus, Mercedes etc. nu sunt lux!!! Bentley, Rolls, Ferrari, Porsche - astea sunt in clasa lux.

    E o confuzie mare pe care un jurnalist auto nu ar trebui sa o faca...
    0 0
  • draga alex
    Lexus este divizia de lux de la Toyota; Porsche si Ferrari sunt masini sport - atat am avut de spus
    0 0
  • Mazare
    Pt alex
    draga alex, am impresia ca nu numai ca nu ai mers cu absolut nicio masina enumerata de tine mai sus, dar cred ca pe unele nici nu le-ai vazut in realitate. Auzi, tu ai logan?
    0 0
  • ioanas
    masini de lux
    nu conteaza fiecare ce masina are, eu am inceput cu matiz si am chrysler 300c. dak are cineva ceva de spus macar sa fie ceva competent. lucrez in industria leasing-ului si pot sa confirm ca cei ce au argumentat raspunsul lui alex au dreptate. fiecare marca are o unitate de lux. lux nu inseamna sport sau pret mare. lux inseamna si altceva....
    0 0
  • Adrian
    dragii mei
    Draga Robert si draga mazare, pentru cultura voastra generala, Audi, BMW, Mercedes, Lexus, Acura, Infiniti, Jaguar, Saab, etc fac parte din clasa Premium. Clasa lux este reprezentata de masini exclusiviste, asa cum v-a spus si Alex: Bentley, Rolls, Maserati, Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston (ultimele desi sunt masini sport, tot in segmentul lux sunt clasate).
    Crede-ma ca am condus multe masini, chiar si dintre cele enumerate mai sus. Tu cate drive-teste ai facut ca sa te numesti jurnalist auto?
    0 0
  • cedrik
    lux-nelux
    ar trebui si luxul impartit in low-lux si high-lux :) sau ceva de genu...o fi lexusu' divizia de lux a lu' toyota, da la 44000 usd o mashina nu poate fi considerata de lux..la banii ashtia ajunge si un passat nou, dar iar nu poate fi considerat de lux...luxu ar trebui sa inceapa de pe la 100.000 in sus... ca asha cum ziceti voi, 20% din romani au masini "de lux" .. iar pt robertg : masinile sport nu pot fi de lux? ..vrei sa zici ca un ferrari de cateva sute de mii de euro, dc e sport e mai putin delux ca un lexus de 44.000? ..ciudate clasificari...iar pt redactori: sa nu mi ziceti voi ca americanii considera un navigator de 44.000 masina de lux ca nu va cred..
    0 0
  • mazare
    exclusivist nu inseamna lux. exclusivist inseamna pentru putini, adica sa ai banii necesari dar sa nu fii printre cei agreati. lux inseamna sa fii tzigan, sa ai bani si sa iti cumperi ce vrei.exclusivit e modelul f50, de exemplu.de ce maserati este de lux si jagur este premium? care e criteriul?
    0 0
  • mazare
    cedrik
    iar cedrik e ciobanul tipic ca becali care catalogheaza masinile dupa pret.daca e scumpa e de lux si vrea si el. daca e ieftina e naspa.
    0 0
  • cedrik
    pt mazare
    fara jigniri .... oricum cu afirmatzia ta ai demonstrat ca nici macar nu meriti o replica la cat eshti de ilogic...pretz = calitate = dotari = firma = lux... si nu mi zi ca tu nu vrei mashini de lux..ca preferi o coaja de logan..si da, daca e ieftine nashpa la mashini...wake up homie
    0 0
  • mazare
    pt cedrik (din desene animate)
    1."mata" se scrie corect "ma-ta"
    2."si sa nu imi zi" ar trebui sa fie "si sa nu imi zici" probabil
    3."daca e ieftine" ar fi mai bine "daca sunt ieftine" ca folosesti pluralul.
    4.ca sa intelegi si tu: plural inseamna ca sunt mai multe, adica 2, 3, 4, 5, ...etc mai mult nu cred ca stii sa numeri.
    Si ca sa intelegi, o masina de serie mare, gen Mercedes de exemplu are un pret mult mai mic decat o masina de serie mica, chiar daca au aceleasi dotari. Deci daca e scumpa nu e neaparat mai buna. Baga la cap, ca nu imi place sa vad prosti in jurul meu.
    auzi, tu ai vectra din 1991?
    0 0
  • clasa S, seria 7, a8,
    din ce clasa fac parte? limuzina mare da? prin descriere ce inseamna limuzina? ajutati un biet loganist ce sunt sa inteleg
    0 0
  • cedrik
    thanx
    daca tot editati postul, de ce n ati corectat si greseala de la sf ca ma fac de ras :)) (ieftine nashpa
    0 0
  • cedrik
    pt mazare cu drag:)
    1.stiu sa scriu...
    2. ".. si nu mi zi ca tu nu" - unde vezi tu "sa" acolo?
    3.."daca e ieftine" - era singular dar am mancat spatiul dintre cuvinte..e clar..daca vrei sa vezi..
    4.am ibiza de 2006..nu e de lux, e ieftina...
    5. nu fa pe altii prosti ca nu i frumos...shtii cum e : ala care striga mai tare "hotul" e vinovat..asta daca shtii sa citesti printre randuri
    0 0
  • Adrian & all
    este cert ca Ferrari si Porsche sunt marci de lux. Nu despre asta este vorba, dar vroiam sa-i spun lui Alex ca Ferrari si Porsche sunt inainte de toate masini sportive (si stiu de ce am tinut sa o fac)
    termenul "masini de lux" nu are nicio legatura cu clasificarile exclusiviste de pe piata auto...si cu asta sper sa ne intelegem mai departe si daca se poate sa discutam despre stire si nu care masina este de lux si care nu prea este de lux.
    Va REPET: datele au fost publicate de Highway Loss Data Institute, iar masinile din tabel au fost catalogate "luxury vehicles". Mai exista categoria "high luxury", care nu a facut parte din aceasta statistica.
    0 0
  • Adrian
    explicatii
    masinile sunt puse in clase dupa numele producatorului (audi de ex. are masini si de 25.000 de eur A3 1.6; cat si de 100.000+ A8, Q7, mai nou R8 dar indiferent de pretul lor si de detaliile lor tehnice, aceste masini nu vor intra niciodata in clasa lux). Marcile din clasa Premium produc masini luxoase si acopera diferite segmente (de la compacte pana la SUVuri si chiar MPVuri).
    conform clasificarilor din industria auto (cineva care lucreaza in aceasta industrie sau are treaba cu aceasta industrie ar trebui sa le cunoasca) marcile luxoase se impart in Premium, care este un fel de low-end pentru ele, marci gneraliste care produc si vand cat pot de multe si hig luxuruy segment. marcile din aceasta clasa sunt cum spuneam exclusiviste (atat din punct de vedere al pretului, cat si al seriilor de productie). ele au o traditie si istorie speciala. aceste marci NU VOR sa vanda mai mult, nu ca nu pot. un numar prea mare de unitati le-ar scoate din aceasta clasa.
    daca nu cunosti diferenta dintre maserati si jaguar....un sfat doar accesibil tuturor (ambele marci au reprezentante in Romania) urcativa macar in masini in showroom si vorbiti cu vanzatorul. o sa va dati seama care este diferenta
    0 0
  • mazare
    cedrik
    cedrik (cedrica), acum am inteles, de ce nu ai spus, ai IBIZA, vorbesti de masini de lux, hmm esti gagica...
    scuze doamna.
    0 0
  • X si O
    tractoristi!
    oameni buni! Am o intrebare: Un tablou de Van Gogh (de 4 milioane de euro pret)este sau nu de lux? il poti considera un obiect de arta sau unul de lux, si daca DA cum delimitezi acest lucru. Ce legatura are pretul cu Luxul, poate ne spune Adrian!!! Nu a invatat la drive-teste lucrul acesta, a auzit de Van Gogh sau n-a jucat pe partea lui. Nu mai aruncati cu noroi in unii care muncesc doar asa ca va plictisiti si nu aveti ce face, sau asa ca aveti optiunea sa postati commenturi! Mai bine puneti mana la munca fratilor! Si ma mai miram cand vedeam balciul cotroceni-guvern, astia is romanii ce sa mai vorbim, fie ei sefi de stat sau agricultori ca voi ...
    0 0
  • cedrik
    legat de topic...
    normal ca la numar, mashinile de "semi-lux" sunt primele in top si nu cele cu adevarat de lux si exculsiviste.ca poate escalade uri se fura cateva sute sau mii pe an..da bentley-uri de unde sa furi atatea? sau rolls uri..mai relevant era un clasament care sa reflecte si o pondere din total masini de aceeashi marca.. ca daca exista in state sa zicem 1000 de rolls-uri (doar k exemplu) si se fura 500 clar ca rolls-ul ar trebui sa fie pe primul loc, cu un total de 50% din nr de rolls-uri inscrise,kiar dc escalade uri se fura sa zicem 2000 (de 4 ori mai mult ca numar) din 200.000 inscrise..n am dreptate?
    0 0
  • X si 0
    ADita, mai fetita!
    Omule tu chiar n-ai ce face??? ce vii si insiri clase peste clase, toate au 4 roti, cand o sa vad masina cu plus/minus alte roti atunci mai vorbim
    Vii si ne spui ca NU VOR sa vanda ma mult, ma baiete tu esti intreg la minte ??? Fratilor omul asta este fugit de la spital ... NU VOR sa vanda mai mult, si toate acestea ca sa simti tu ca ai dreptate! Cred ca ai facut drive-teste la sptalu' 9
    0 0
  • cedrik
    pt mazare
    nu ne am inteles ca fara jigniri? nu sunt femeie. si faptul ca nu mi permit o mashina de lux nu inseamna ca nu pot vorbi de ele..apropos... tu ce mashina ai?
    0 0
  • LilShaq
    atat zgomot pt nimic...
    clasic si iremediabil... sunteti jalnici fratilor...
    0 0
  • tutescu_lucian
    pt. alex
    "Imi place ca sunteti constanti si perseverati in confuzia voastra. Lexus, Mercedes etc. nu sunt lux!!! Bentley, Rolls, Ferrari, Porsche - astea sunt in clasa lux.

    E o confuzie mare pe care un jurnalist auto nu ar trebui sa o faca..." =>>>
    benley, rolls, maybach etc sunt de super lux...e corect scris articolu. ;)
    0 0
  • Axinte
    de la ce a inceput discutia asta inteligenta
    0 0
  • pt X & O
    bai fratzica, daca nu esti pasionat, ba mai mult, nici macar interesat de masini, de ce vrei sa tulburi apele? daca erai intr-adevar cult asa cum vrei sa demonstrezi, ori doar ai fi citit mesajele, te-ai fi amuzat si ai fi inchis pagina, ori, daca tot vrei sa te afirmi, ai fi scris un mesaj mic de cca 4-5 cuvinte si, iar la fel, ai fi iesit....sa sti ca sunt mai simpatici cedrik si mazare care se cearta ca la usa cortului!
    0 0
  • Daniel
    masini de lux..
    hey guys .. locuiesc in america. poate masinile.. din lista nu fac parte toate.. din clasa lux.. teoretic.. dar practic.. aici sunt considerate..
    tot ce e scump.. si rar.. si de fitze e considerat in clasa lux
    0 0
  • de mai sus
    mah mi se par cam mici pretzurile alea pt o mashina din top.... dar daca tot facetzi un top va recomand k pt data aviatore sa punetzi nishte mashini de peste 100.000$....
    0 0
  • masacru
    Mdeah... aja s-a nascut Romanul... sta pe bara si comenteaza. O fi lux, n-o fi lux, ne doare in cot. Eu ce am inteles din articolul asta este k oricat te-ai stradui, oricate sisteme de securitate ai pune, dk au pus ochii pe mashina... pa-paa babye!
    0 0
  • AndreiRN
    Disparut postul???
    Hmmm. Mi-a disparut postul???
    0 0
  • ori de sunt ori de nu sunt de lux, io unu' nu vreau sa ma cert pe tema asta, da' mi-ar placea sa fi furat si io un seria7
    0 0
  • patrice
    vai vai
    bentley costa in jur de 200.000 de euro , mercedes sl amg in jur de 220.000 de euro , ferrari in jur de 250.000 de euro mercedes slr in jur de 500.000 atunci hai sa spunem ca mercedes e marca de basa,
    0 0
  • AndreiRN
    Pt cel ce se ascunde
    "vii si insiri clase peste clase, toate au 4 roti, cand o sa vad masina cu plus/minus alte roti atunci mai vorbim"
    Poate masina ta are doar 4 roti dar majoritatea vazute de mine si din categoria asta vin cu 5 roti de la fabrica.
    Chaiar asa iti este rusine/frica de propria opinie ca te ascunzi dupa coduri?
    0 0
  • pt cedrik
    vai de tine
    "coaja de logan" = vai de tine (shi nu nu am logan)
    0 0
  • X si O
    eram sigur
    PTR. AndreiRN - omule e doar un nickname , nimeni nu se ascunde, ce coduri?? ce importanta are ca ma cheama Daniel Fanachi.
    PTR. moro - stiu site-ul asta de prin mai 2006, doar ca nu-mi place sa comentez de obicei, in plus nu ma cert cu nimeni, imi expuneam parerea si mi se pare aberant ca cineva sa vina sa zica vrute si nevrute doar asa ca are voie sa posteze...
    Va urez o seara placuta!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Ratiune si onestitate
    Un individ rational intr-o societate libera isi expune opinia liber si deschis sub propriul nume fara jena. Putini sunt cei ce fac asta. In schimb sub orice pseudonume din lume pana si oameni seriosi isi dau in petec sub pretextul ca nu ii stie nimeni.
    Opiniile contradictori fac parte din viata reala si sunt NECESARE pt o evolutie sociala normala.
    Accepta orice posteaza altul si nu it fie jena sa-ti spui opinia proprie, nu a lui Bula, X, ....
    0 0
  • Necunoscut
    Lux?
    Pt mine lux inseamna :scaune de piele,lemn scump,multe chesti electronice in masina cam asta inseamna lux.Deci si o dacie poate sa fie considerata masina de lux daca are asa dotari,parerea mea ;)
    0 0
  • cedrik
    me again :)
    pt moro: "sa sti ca sunt mai simpatici cedrik si mazare care se cearta ca la usa cortului!" -thanx
    in rest..fiecare cu opinia lui.
    oricum frumoasa discutie pe topicu asta :) ..poate incet incet ne imprietenim :)
    0 0
  • Despre lux
    Desi stirea asta se transforma intr-un adevarat forum, ma bucur ca am "starnit" putin discutia.

    Draga Robert, imi pare rau ca folosesti in aprecierile tale despre marcile auto (si aici ma refer in special la Robert) o traducere literala (adica cuvant cu cuvant, pentru cei care s-ar gandit ca e o greseala de ortografie) din limba engleza. In afara de asta standardele pietei din USA nu sunt 100% compatibile cu cele din Europa.

    In acelasi timp acum nu mai pastrezi constanta - intai mi-o scurtezi (a fost un raspuns scurt :) ) ca Porsche si Ferrari sunt sport, apoi aflam ca de fapt sunt si lux un pic...

    De ce e nevoie de o distinctie clara pe care trebuie sa o faceti voi jurnalistii si de ce am iscat aceasta discutie? Pentru ca desi poate gasesti un BMW si Porsche au acelasi performante sau un S Klasse si un Maybach cu aproape acelasi confort, raman diferente foarte mari (de constructie, de detalii, de pret si nu in ultimul de brand) care nu pot fi ignorate. Din respect pentru marcile cu adevarat de lux trebuie sa facem aceasta diferenta.

    Sigur ca e in ultima instanta si o chestiune de semnatica (lux si super-lux vs. premium si lux) si cel mai probabil "we're fighting over peanuts".

    Ce stiu din industrie (oficialii APIA de ex.) distinctia se face clar si este adusa de productorii de lux. Cine a vizitat o fabrica de Aston si una de Volvo poate sa ne povesteasca diferentele...

    P.S. Ma bucur ca "redactia" a intrat in discutie. Arata multa deschidere si curaj. Felicitari!
    0 0
  • Balaurus
    eu sunt un tip aprent pasnic...
    De acord cu Alex.
    Ptr. pretentiile mele simple de balaur , toate astea sunt luxoase . Chiar si un Ferrari :)
    0 0
  • desteptu' si ZUP
    rahat cu paine
    Ferrari e un suv de lux, porche e cunoscut ca un bun campion pe hipodrom,lexus ....lexus are unu' care l-am fonfat in baba-novac....vina lui.....io dacia 1310.....clasa mercedes...ce sa zic, marfa d masina ...tehnologie latina si design balcanic...Escalade...e buna d furat ca e mica si nu t vede nimeni, cat despre restul enumerate...nu am auzit de ele......nu ma intereseaza...Dacia 1310 L Rules!!!....daca ai una din masinile enumerate ca s fura, te risti.Una ca e una din cele mai furate masini...deci....intelegeti, apoi cine dracu stie unde e jingleru ca sa-l suflii cand s infunda?????
    0 0
  • Sunteti tralala?
    Am crezut ca este un topic de masini, dar voi nu faceti altceva decat sa dovediti cat de copii sunteti! Ce mai profesionalism.
    0 0
  • bbbobbbo
    interesant
    de acord si eu cu Alex, si chiar găsesc interesant k a adus puțină lumină in domeniu; intradevar sunt diferente de clasa etc la masini
    contrar ce crede ”X si O” sunt lucruri bune de stiut...
    0 0
  • florin
    lux
    da, stiu ca sunteti destepti foc, chiar nu aveti altceva mai bun de facut?
    0 0
  • AndreiRN
    Ciudati
    Cand vezi indivizi numiti de parintii lor "bbbobbbo", "desteptu", "Zup", "balaurus", "necunoscut", etc le pui la indoiala capacitatea de a gandi si a afirma ceva rational. Tot ce imi imaginez este ca sunt caractere de desene animate si atat. Parinti au uitat sa le dea integritate si caracter si curaj sa-si spuna opinia in public.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru