Cele mai reusite interioare din lume in viziune americana

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.04.2009
V-ati gandit vreodata care sunt modelele care reusesc sa se impuna intr-un clasament mondial al interioarelor? Publicatia americana Ward's Auto ne da cateva raspunsuri interesante.

Publicatia americana Ward's Auto a realizat un top al celor mai bune interioare de masini, stabilind cate un castigator pentru noua categorii diferite. Jurnalistii de peste Ocean au ales dintr-o lista care continea atat modele europene, cat si americane, fiecare dintre acestea fiind analizate in decurs de doua luni prin testele la care au luat aparte acestia. Pentru a elimina pe cat posibil elementul subiectiv din peisaj, juriul a stabilit o serie de categorii de vot, fiecare interior fiind notat la capitolele design, selectia si calitatea materialelor, finisari, ergonomie, grad de informatie oferita soferului, siguranta, valoare si confort.

La capitolul Modele cu pret redus, castigatorul a fost desemnat Honda Fit Sport, versiunea americana a lui Honda Jazz. Modelul nipon de clasa mica a fost ales in top de jurnalistii americani datorita perceptiei clitative inalte pe care o emite interiorul sau si pentru designul inteligent de care acesta dispune.

La categoria Cel mai cool interior, nou-lansatul Kia Soul a atras atentia tuturor prin culoarea rosie omniprezenta si prin luminile interioare care clipesc in ritmul muzicii.

La capitolul Modele premium, distinctia merge la Acura, marca americana de lux a celor de la Honda, care a atras atentia jurnalistilor prin interiorul modelului TL. Un model drag europenilor, Volkswagen Passat CC, primeste marele premiu pentru interior la categoria Modele cu pret abordabil.

Un alt model 100% european, Audi A4, a fost apreciat de americani la categoria Cel mai bun redesign interior, iar Cel mai apreciat interior al unei masini sport ii apartine nou-lansatului 370Z, dispunerea comenzilor si a ceasurilor de pe bord fiind foarte apreciata de jurnalistii americani.

La capitolul Armonie in designul interior a fost desemnat castigator Lexus RX450h, in timp ce un model 100% american, Ford Fusion Hybrid, a primit premiul suprem pentru Cel mai bun afisaj grafic. In sfarsit, categoria Cea mai bune expresie a brandului a fost adjudecata de Cadillac CTS-V.

via | Ward's auto

Taguri: interioare

Comentarii (34)

  • pentru americani
    un top facut de americani, pentru americani, ma cam face sa rad :)
    0 1
  • Andrei.p
    Exact asta vroiam sa spun si eu:) ma miram cum a iesit nissan la interior sport, si vw.. cand erau si alte masini mult peste (de ex interioru lu brera?)
    0 0
  • abc_e?
    top
    se vede ca americanii nu pupa BMW sau MB ... e dezastru topul
    0 1
  • mda
    Ma bucur ca macar la ei(americani) kk germane nu au trecere.
    0 0
  • abc_e!
    americanii
    Americanii pupa suficient Mercedes si BMW, deaia si scaderea de pana la 20% a vanzarilor acestor doua brand-uri. Problema este ca astia nu sunt ahtiati dupa masini nemtesti si pot sa aleaga si altceva. Nu zic ca imi plac toate interioarele din top sau ca nu ar fi avut loc altele, insa asa este piata americana, iar BMW cel putin, are niste interioare de toata jena.
    2 0
  • 2 premii
    cool..............., 1 premiu la Honda, 1 premiul la Acura :)
    1 0
  • Andrei,p
    Nu te extazia, e in america :))
    0 0
  • america
    abc_e!
    ai mare dreptate ,foarte multa lume viseaza la bmw ,sunt foarte putini care reusesc sa-si cumpere una noua (bravo lor)si sunt foarte multi care aduc toate jegurile in tara ....de' frate e BMW.sa fim seriosi bmw face cele mai bune motoare dar sa nu amestecam borcanele,cat despre germani lipsa totala de imaginatie la interioare :((((
    2 0
  • @andreip
    ba brera e in capul tau "misto" la interior...dealtfel cu "alfistii" nu prea ai ce sa discuti...in capul lor nu e altceva decat alfa, ei nu ajung sa gandesca nici pana la "beta"
    1 0
  • Andrei
    interesant
    Avand in vedere ca gradul de satisfactie fata de masina proprie depinde in mare parte de interior ideea realizarii topului mi se pare excelenta. Nu ma surprinde deloc absenta lui BMW. Intr-adevar Alfa poate merita si ea ceva dar sa nu uitam ca are o cota de piata f mica in state. Marele castigator pt noi, europenii mi se pare VW-Audi pt ca la noi Honda Jazz si Acura nu prea stau bine in vanzari, iar Lexus RX, Ford Fusion si Nissan 370Z sunt modele de nisha. Acura spre deosebire de Lexus nu are o berlina de clasa medie diesel inca (ce ar pute aduce grosul vanzarilor in europa) !!! Pacat pt ca varianta acura a hondei accent arata beton.
    0 1
  • george
    BINE CA NU DOARE...
    In principiu, si eu am o problema cu topul asta...siguranta nu poate fi apreciata fara niste crash-teste ceva...in sfarsit...

    @ Alex

    KK germane au obtinut 2 premii in acest clasament...Amandoua din grupul VAG. Nici un BMW, nici un Mercedes...

    Ia vezi, nu cumva ai si tu ceva german in cap? Ca dupa cum te exprimi, parca ar fi singurul lucru de pe-acolo...
    0 1
  • Eac_vl
    Ruptilor
    Astia care spun ca BMW au interioare naspa,au condus macar odata un BMW? Da ce poti sa ceri la niste "loganisti" care stiu numai plastic si cu drele cu margele pe scaune....
    Munciti si voi sa vedeti cum e sa iti iei din banii tai un BMW,nu sa-ti cumpere parintii,abea atunci poate o sa pretuiti cu adevarat valoarea unei asemenea masini
    0 2
  • abc_e?
    despre design
    deci BMW chiar au interioare superbe
    o privire mai atenta spre Seria 3 E90 si poate unii dintre voi isi dau seama cat de bine e desenat bordul in proportie cu scaunele, parbrizul, etc. De altfel nu sunt Njdemii de culori si butoane care sa iti fure ochii.

    P.S. volanul de la Acura zici ca e o pasarica despicata :))
    0 0
  • eustake
    bmw?
    Spune cineva aici de sus de ce nu sunt BMW-uri. Ce va place asa de mult la un interior de BMW? Sau, BMW trebuie sa fie peste tot? DIn topul asta imi place cel de pe VW, Audi si Honda.
    1 0
  • LauCalin
    interioare
    Eu zic ca trebuia sa fie in top si Volvo S80. Personal imi place f mult interiorul.
    0 0
  • Americanii-s de vina...
    Mi se pare total aiurea acest top...ma surprinde total ca BMW sau Mercedes nu sunt in acest top, mai ales Mercedes care sunt peste tot apreciati de calitatea materialelor folosite, functionalitate, ergonomie, calitatea informatiilor etc.
    E absurd topul asta. De exemplu, la Nissan 370Z daca ne uitam la imaginea din articol vom vedea ca e o aglomeratie de butoane si de instrumente in partea de sus...nu stiu cata ergonomie are toata "galaxia" asta...mai ales in timpul condusului...nici nu este la indemana, trebuie sa iti iei total privirea de la drum si sa fi atent pe ce apesi. Americanii se pricep sa faca motoare mari, tuninguri de manelisti si cam atat. La fel e si topul asta.
    0 2
  • andr3i
    auto
    nu degeaba BMW nu se regaseste in top ptr k nu are nimic deosebit de arata la int.
    la motoare nota 10 cu + da la interior sunt cu nimus. acum am vazut seria 7 F01 si e alta treaba la fel si la X6, da pana acum nu au avut ce arata. am condus majoritatea modelelor bmw si vb din experienta.
    2 0
  • interior la bmw direct proportional cu exteriorul ..simplu si taios..cine vrea artificii...sunt destule...mai mult sau mai putin reusite...cat despre americani..cred ca nici ei nu isi pot explica gusturile in materie de design...
    1 0
  • de ce
    De ce vorbeste toata lumea de BMW? Topul respectiv a fost facut dupa anumite criterii. Mai mult decat atat nimeni nu va impune sa il luati de bun. Fiecare e liber sa isi faca un top propriu, ca slava domnului, documentati si informati vad ca sunteti peste cap
    2 0
  • ciobanul de camile
    amu io zic ca dacia logan are cel mai frumos bord...degeaba se lauda aiestia..vw ii masina prosta si scumpa...audi la fel...da loganu ii tare fain si pa dinauntru cu becurile alea portocalii.Fain de tatului. no dapai ce imi place ii mitubishi l200 io cu ala duc miei si turma....in rest nu ii fain ca loganul si sandelo...
    no serus
    0 0
  • Prezenta Audi si la americani reconfirma pozitia pe care o au si in Europa si in restul lumii.

    Audi A4 de 100.000 km al unui coleg este superior calitativ si ca stare unui interior de masina obisnuita (adica 15-20000 euro+TVA) desi a avut 2 proprietari. Pe testate la ultimul SIAB m-am urcat in BMW, Mercedes si Audi exact cu scopul de a deliita clarcine are cel mai bun interior. Audi a avut cea mai buna calitate, BMW-ul ramane cel mai aspirational (doar daca are navi si i Drive) - dar asta datorita ntregului pachet de brand nu datorita interiorului iar C Klasse este cel mai dezamagitor ca "feeling".

    Nu imi place Audi ca marca dar trebuie sa recunosc faptul ca fac cele mai bune interioare.
    0 0
  • Andrei
    subscriu
    Conduc C-klasse 2006 si sunt si eu dezamagit de calitatea materialelor folosite la interior. Este totusi confortabil si relativ ergonomic (nu toate comenzile) deci se poate si mult mai bine.
    M-am urcat si eu la SIAB in BMW-uri si tot nu mi-a placut interiorul mai mult decat la audi. Stiti ca actionarii celor 3 mari (Mertz,BMW,VW) sunt in mare aceeasi,nu? Teoria mea e ca Chris Bengle a venit la BMW special pt a mai echilibra piata si a creste market-share-ul Audi, care intamplator sau nu in aceeasi perioada a investit masiv. Imi scapa exact mecanismele prin care chestia asta va aduce un profit mai mare acelorasi cativa (sau o stabilitate mai mare), dar sunt sigur ca treaba e bine gandita. Honda ca si Sony din cate stiu nu prea a fost pe piata de M&A de la infiintare - asta ii da un parfum aparte ca brand. Gata cu aberatiile.
    1 0
  • BAVAREZUL
    Quandt
    In viziunea AMERICANILOR ei multa minte nu au daca un RAPAN de KIA sau HONDA are interior mai reusit ca BMW apoi AMERICANII sunt dusi cu totul.
    BMW are SALONURI de 7 STELE .
    CARE E PROST si NU IUBESTE BMW sa NU FRECE CAPUL CA BMW are SALONURI RELE numai din cauza ca nu IUBESTE BMW adica de CIUDA.
    BMW INCONTESTABIL ARE SALONURI FOARTE REUSITE si NICI NU SE COMPARA CU KIA sau HONDA ci cu MERCEDES-BENZ.
    0 2
  • andr3i
    @bavarezu
    bavarezul incet tata, nu e vorba de iubit sau nu bmw-urileaici e vorba de interior, bmw-urile eu plusuri si minusuri, la fel k toate masinile.
    1 0
  • Alecs Andri
    just a thought
    De Subaru Tribeca ce spuneti ?
    1 0
  • virgil
    parerea mea
    hai lasati-o balta cu interioarele la BMW. sunt naspa de tot! cu 1 expectie: seria 7 (in special cu pachet individual). restul: 3, 5, x5 : plastic de aceeasi calitate ca in logan (si indicatoarele - vitezometru etc la fel). Conduc un Audi.
    recunosc la bmw doar clitatea motoarelor, a trenului de rulare (x5 cu jante maxim 18 inch, si seria 7 - cu suspensie pneumatica) si a cutiei de viteze automate.
    2 0
  • hei...
    dar Loganul nu este in top? :D
    0 0
  • hei hei...
    nu tibi draga....:((
    0 0
  • kk
    cea mai buna expresie a brandului mi se pare corecta... un mare rahat. atat masina, cat si interiorul. Lipseste Mercedes, chiar si dintr-un top american.
    0 0
  • bmw
    bmw-u e uarat cu spume in interior, mai ales seria 3.
    1 0
  • bmw
    *urat
    0 0
  • audi
    audi dintotdeauna facea masini reusite interior/exterior specifice pentru moda din fiecare an dar pe masura ce au avansat au devenit masini aproape excelente mai ales ultimele modele
    1 0
  • BMW
    ultimele modele de BMW au design foarte scarbos parca nu e BMW frate
    1 0
  • masini americane
    Fiind top american, informati-va inainte sa scrieti tampenii. In primul rand ar trebui sa ganditi ca un american. Toate marcile astea au alte masini (modele, motoare) pt piata americana, masini cu care ei sunt obisnuiti. Unele modele nici nu exista spre comercializare pt piata europeana...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru