Challenger – noi informatii

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 28.07.2006
Pana acum se stia doar ca va exista in versiune de serie. Tom Tremont, designerul proiectului, a facut publice si alte informatii interesante.

Dupa ce a primit oficial unda verde din partea lui Tom LaSorda, presedinte si director general al grupului Chrysler, Dodge Challenger revina in prim plan.

Se pare ca versiunea de serie a lui Dodge Challenger, asteptata pentru 2008/2009, va fi copia fidela a conceptului cu acelasi nume, un lucru foarte rar intalnit in industria auto. Designerul care se ocupa de acest proiect, Tom Tremont, a dat asigurari ca, cel putin la exterior, diferentele vor fi imposibil de observat.

Trecand la partea tehnica, V8-ul HEMI care dezvolta 425 CP/6000 rpm si 570 Nm/4800 rpm pe care ni l-a prezentat conceptul nu va fi singurul propulsor de care va dispune Challenger, modelul de serie urmand sa primeasca inca doua, tot cu opt cilindri in V. Unul HEMI de 6.6 litri, care va deveni arma principala de atac impotriva viitorului inamic Chevrolet Camaro, si unul de 7.0 litri (505 CP si 637 Nm).

Comentarii (1)

  • banica ciprian
    dodge challenger
    de ce nu se poate achizitiona unui astfel de automobil daca se plateste dublu ca pret? ce rahat..............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru