Chery si provocarea esteticii

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.07.2006
Despre modelele produse in China se poate spune ca sunt oricum, dar numai frumoase nu. Ultimul exemplu este QQ6, practic un Matiz in trei volume.

Chinezii de la Chery s-au facut cunoscuti in industria auto prin acuzele de plagiat pe care i le-a adus GM. In primul rand, numele Chery seamana aproape perfect cu Chevy-Chevrolet, iar in al doilea rand minionul model QQ (transformat acum in QQ3) este, de fapt, o clona a lui Matiz. In aceste conditii, dupa ce si-au facut un nume (indiferent de circumstante), Chery au trecut la lectia italiana de design, construind V5, un MPV modern si M14 Spider, model dezvoltat de Pinifarina.

Este adevarat insa ca ultima creatie a chinezilor este – cel putin pentru gusturile noastre, ale europenilor – mai putin captivanta. QQ6 este o mini-berlina in trei volume care seamana cu un Matiz al carui spate a fost lungit, mai ales avand in vedere faptul ca este scurta (3998 mm), ingusta (1640 mm) si inalta (1535 mm) si are liniile rotunjite. Noul QQ6 (nume de cod S21) va fi pus in vanzare pe piata din China in august, va dispune de doua motoare (1.1 si 1.3 litri), avantajul sau major fiind preturile (evident!) competitive.

Cine stie insa daca Audi sau Nissan n-o sa aiba ceva de spus in legatura cu litera Q...

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru