Chevrolet Cruze are şi versiune electrică

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.09.2010
Chevrolet a dezvoltat o versiune electrică a modelului Cruze, considerată a fi un prototip de testare pentru Coreea de Sud. Derivatul este pus în mişcare de un motor electric de 200 de cai putere.

Esential

200 de cai putere dezvoltă versiunea electrică a lui Chevrolet Cruze.
8.2 secunde îi sunt necesare lui Cruze electric pentru a accelera până la 100 de km/h.

Succesul de care se bucură Cruze la nivel mondial îi "forţează" pe cei de la Chevrolet să exploateze constant resursele sedanului compact. Cel mai nou derivat al diviziei GM este de fapt o versiune electrică a lui Cruze, produsă într-un număr redus de exemplare şi folosită doar în scop de cercetare.

Versiunea electrică a fost dezvoltată împreună cu partenerii de la LG, alături de care Chevrolet construieşte deja baterii pentru mult aşteptatul Volt. Noul Cruze electric va fi utilizat doar în Seul, Coreea de Sud, unde va încerca să culeagă date despre modul optim de funcţionare, despre necesitatea punctelor de încărcare şi despre comportamentul bateriilor şi extinderea autonomiei.

Versiunea fără emisii a lui Chevrolet Cruze foloseşte un motor electric de 200 de cai putere, capabil să propulseze modelul de la 0 la 100 de km/h în doar 8.2 secunde, până la o viteză maximă de 165 de km/h. Pachetul de baterii îi oferă o autonomie de 150 de kilometri, obţinută după o perioadă de încărcare estimată între 8 şi 10 ore, la o priză standard, de uz casnic.

Poziţionare bateriilor nu afectează spaţiul interior al pasagerilor şi nici capacitatea de încărcare a portbagajului.

via | autoblog

Comentarii (14)

  • pacientul de la sectia de arsi
    mda
    mi-am spus ca nu mai cumpar masina coreeana cat oi mai trai !
    13 6
  • jondaniel
    @ dl de la arsi
    cruze e chevrolet, adica americana, nu coreeanca.

    Mi se pare o alegere foarte buna pe segmentul ei in raport design/performante/pret.

    Mi-as lua oricand un cruze daca nu as tinti mai sus.
    5 10
  • Stanila
    jondaniel ai dreptate fiule! Cruze este fabricat in comun cu noul Astra.Vechiile Daewoo mai sunt Aveo si Lacetii si Epica pt ca inca mai folosesc platforme Daewoo.
    0 5
  • @jondaniel
    Cruze nu are nicio legatura cu chevrolet-ul din SUA.

    Pt Europa, Chevrolet e doar distribuitor de platforme Daewoo invechite, echipate la rusi (St Petersburg). Cine vrea un Daewoo Cruze asamblat de niste ex-comunisti afectati de alcoolism fetal sa ridice mana
    11 8
  • @jondaniel
    chevrolet criuze = daewoo lacetti
    10 4
  • :))
    "cruze e chevrolet, adica americana, nu coreeanca."

    Genial! Asa se vede cat de dezinformati pot fi unii. Am ras cu pofta, merci mult.
    10 2
  • @pacientul de la sectia de arsi
    Asa am jurat eu ca-n viata mea n-o sa mai cumpar Renault , neamuri de-ale lui renault sau corcituri cu renault. In primii 85.000 km am schimbat DOUA POMPE DE INJECTIE! Evident , masina am luat-o noua. Tu ce-ai patit , frate?
    10 10
  • renault
    si eu an patit-o cu renault.am schimbat in primii 100 000 km de 4 ori fulia defazoare sau ceva de genul.cica defect de fabricatie...
    ontoic cruze mi se pare interesant raportat la ce ofera si pret nu ma pot pronunta la fiabilitate.
    9 8
  • Stanila
    golfu e mai tare
    2 4
  • @my
    Asa am jurat eu ca-n viata mea n-o sa mai cumpar Volkswagen , neamuri de-ale lui volkswagen sau corcituri cu volkwagen. In primii 85.000 km am schimbat DOUA POMPE DE INJECTIE! Evident , masina am luat-o noua. Tu ce-ai patit , frate?
    1 11
  • @my
    Asa am jurat eu ca-n viata mea n-o sa mai cumpar Dacia , neamuri de-ale lui dacia sau corcituri cu dacia. In primii 85.000 km am schimbat DOUA POMPE DE INJECTIE! Evident , masina am luat-o noua. Tu ce-ai patit , frate?
    1 11
  • @spanu
    spanu hotaraste-te, ce masina ai?
    3 1
  • -
    Am mai scris odata luni seara si dupa ce initial a fost afisat , marti dimineata mesajul era sters. Reiau: primul mesaj semnat Spanu a fost scris de mine. Celelalte doua au fost scrise de un microcefal cu neuronul obosit care s-a crezut mare smecher daca-mi copiaza nick-name-ul si parafrazeaza mzsajul.
    7 1
  • Spanu e de fapt un copil pe nume Pinochio, nu-i asa?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru