China: Cand bulevardul devine groapa

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.04.2007
Un bulevard din China a fost distrus ieri de un fenomen rar: scufundarea asfaltului. Vina o poarta muncitorii care au asfaltat in 2005.

Gropile nu sunt o inventie romaneasca! Chinezii au si ei de-a face cu acest fenomen. Si inca cum!

Orasul Nanchang din provincia Jiangxi a fost subiectul preferat de discutie al tuturor portalurilor auto din lume. Motivul? Unul dintre bulevardele principale ale oraselului s-a surpat pur si simplu, lasand in urma o groapa de 72 de metri patrati si de sapte metri adancime. Desi nimeni nu a fost ranit, groapa aparuta instantaneu la 11:15 ora locala a blocat traficul in zona.

Motivul avansat de autoritatile locale este faptul ca sub sectiunea de drum care s-a prabusit exista un sistem de drenaj deasupra caruia erau puse cateva cabluri si fibre optice. Desi firele erau despartite de asfalt printr-o patura de nisip de un metru, ultimele asfaltari din 2005 nu au fost efectuate la standardele normale pentru acest tip de sosea.

"M-am speriat in momentul in care am vazut ca asfaltul se scufunda si am simtit imediat cum pamantul se cutremura", a declarat un martor ocular.

Comentarii (5)

  • bogdan
    gropi
    si mai ziceati de ramania ca are gropi uitativa la chineji :D
    0 0
  • la noi is de alta natura
    la noi is multe mici si nu se face nik,la asta macar stii k o sa se faca ceva da la noi cresc alea mici si tot mai nasol e
    0 0
  • calitate
    jucarii de ra hat (chinezesti) am avut, si o sa mai avem, ....mare lucru, sa apara si firme chinezesti de constructii prin Romania nu e, pentru ca IUBIM kitch-ul. Noua nu ne place calitatea. Diferenta dintre China si Japonia e ca dintre Romania si Germania!!! :))
    0 0
  • gropi
    daca e uitam si la gropi suntem depasiti de altii
    din pacate ale lor cind apar nu pot fi trecute cu vederea asa ca ei ei le si repara !
    la noi apar dar le uita si dumnezeu si sint pomenite doar de soferii aflati in trafic prin rugaciunile lor (degetul din mijloc sau altele de familie si mamici)
    0 0
  • gropi
    daca ne uitam si la gropi suntem depasiti de altii
    din pacate ale lor cind apar nu pot fi trecute cu vederea asa ca ei le mai si repara !
    la noi apar dar le uita si dumnezeu si sint pomenite doar de soferii aflati in trafic prin rugaciunile lor (degetul din mijloc sau altele de familie si mamici)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru