Chinezii au inventat muzeul drive-through

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.10.2009
Moda restaurantelor drive-through din SUA a fost aplicata in mod diferit in China, prin crearea unui muzeu prin care poti trece cu masina in drumul spre parcare. Muzeul respectiv prezinta realizarile chinezesti in materie de automobile.

Turistii care viziteaza Muzeul de Automobile din Nanjing vor rula cu automobilele personale pe spatiile exterioare ale cladirii dupa care vor putea merge pe jos in celelalte zone ale expozitiei. Proiectul acestui muzeu a fost realizat de un arhitect italian, care a fost ales in urma unui concurs de design international. Potrivit italianului, acesta avea scopul de a copia experienta unui safari intr-un mediu urban, iar conceptia cladirii este inspirata din origami.

Toate formele angulare ale acestei cladiri sunt inspirate din rogami, iar unele rampe inclinate vor gazdui exponatele acestui muzeu. Constructia cladirii este sponsorizatata partial si de administratia locala din Nanjing si are rolul de a prezenta realizarile in materie de tehnica ale acestei regiuni din China. Experienta de safari este realizata in drumul autoturismelor catre parcare, timp in care soferul si pasagerii vor putea urmari exponatele de pe margine.

Spre deosebire de alte lucruri din China, constructia acestui muzeu a fost intarziata de catre criza financiara. Initial, Muzeul Automobilelor din Nangjing trebuia sa fie deschis pana la sfarsitul acestui an, dar data de lansare a fost amanata usor, autoritatile din China neanuntand cand va fi aceasta.

Cladirea are 15.000 de metri patrati, iar parcarea este amplasata pe acoperis.

Via | Telegraph

Taguri: China, muzeu

Comentarii (3)

  • frumoasa parcare
    are cate un colt indoit pe aici pe colo,dar merge
    1 0
  • Phenom9600-FX
    Future is Fusion
    Foarte interesant ca design. Imi place, eu fiind adeptul arhitecturii high-tech. Ma intreb acum cat din proiectul original va supravietui avizelor de constructie :).
    Daca s-ar face asta la noi n-ar trece nici de prima faza, asta in caz ca e vreun arhitect destul de nebun s-o conceapa avand in vedere ingustimea viziunii celor din constructii care dau unda verde proiectelor in domeniu (minister si nu numai - nu zic de toti).
    1 0
  • bbbobbbo
    pare periculos, la propriu
    hmmm... frumos intr-adevăr, dar stau ți mă întreb, clădirea finală va arăta întocmai?

    Dacă da, mi se pare extrem de periculos, să nu existe măcar o balustradă exterioară, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.
    Și uitându-mă la acele colțuri îndoite, pe post de parcări, nu vreau să-mi închipui ce se poate întâmpla dacă greșești o secundă la frână, sau poate nu știi să pleci de pe loc în rampă :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru