Chinezii de la Geely sunt interesati de Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.12.2008
Geely, un producator chinez de automobile, este interesat de achizita companiei Volvo.

Ford incerca de ceva vreme sa vanda brand-ul suedez Volvo, iar zvonurile indica faptul ca acesta ar putea ajunge in mainile unui producator chinez. Initial, se presupunea ca producatorul chinez SAIC ar dori sa cumpere Volvo, dar oficialii Ford au infirmat acest zvon.

Se pare ca Geely este interesat de Volvo, pentru care producatorul chinez este gata sa achite suma de sase miliarde de dolari. Achizitia unui brand precum Volvo ar fi benefica pentru Geely, deoarece modelele chinezilor au fost criticate serios in urma testelor EuroNCAP din cauza lipsei de siguranta a acestora. Pe langa aceasta, designerii Geely au copiat o serie de modele europene. Odata cu achizitia marcii Volvo, chinezii ar putea patrunde cu usurinta pe piata europeana, fara a mai avea probleme de imagine.

Oficialii companiei Geely sunt deja in negocieri cu directorii Volvo, singurul lucru care ar mai putea sta in calea achizitiei este dorinta celor de la Ford de a pastra platformele Volvo in portofoliu. Automobilele Ford folosesc platforme comune cu Volvo, motiv pentru care directorii companiei americane se tem ca banii investiti in dezvoltare si cercetare vor ajunge in mainile unui alt producator, alaturi de brand-ul suedez.

Via | Autoblog

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru