Chinezii vând replici ale modelelor Lamborghini cu 52.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.06.2012
Pentru chinezii care nu îşi permit luxul unui Lamborghini original, o companie a găsit soluţia de compromis: replici de 52.000 de euro, cu motor Toyota de 2.2 litri.

Esential

9 secunde îi ia replicii Lamborghini să atingă 100 de km/h.
200 de km/h este viteza maximă a replicii Lamborghini.

Lamborghini nu face maşini tocmai accesibile, nici măcar pentru China, unde numărul milionarilor în dolari este impresionant. Ca de fiecare dată însă, chinezii au făcut ce au ştiut ei mai bine: au copiat. Să reproduci un model Lamborghini poate fi o muncă titanică, dar nu imposibilă.

O dovedeşte o companie din Ţara Marelui Zid, care s-a decis să ofere replici ale modelelor Lamborghini la preţuri mai mici decât originalul. Nu însă foarte mici, pentru că o copie costă 52.000 de euro. Numai plasarea comenzii costă 26.000 de euro, ca să nu mai luăm în calcul şi perioada de aşteptare, aproape la fel de lungă ca cea a unui Lamborghini adevărat: 5 luni.

Replica asiatică seamănă în proporţie de 95% cu un Lamborghini adevărat, însă rămâne repetentă la capitolul performanţe din cauza motorizării. Locul unităţii V12 din SantAgata Bolognese este suplinit de un motor cu patru cilindri, de 2.2 litri, de origine Toyota. Asta face ca acceleraţia de la 0 la 100 de km/h să se facă în 9 secunde şi ca viteza maximă să se oprească la 200 de km/h.

Cifre ruşinoase pentru un Lamborghini.

Compania chineză promite însă şi motorizări V6, V8 şi chiar V12 pentru cei cu dare de mână, care vor să se apropie de original. Mai mult, pentru 6000 de euro poţi primi un set de jante originale Lamborghini, iar pentru 1100 de euro poţi primi cheia originală a italienilor.

via l chinacartimes

Comentarii (16)

  • STRtoy
    Daca are motor Toyota .nui rau deloc>Desi nu cred ca Toyota le-a dat lor motoare ca sa faca un Lamborghini,cred ca sunt ciopiate de la Toyota,si comstruite de ei.
    22 5
  • Prea smeker,si ieftin.>faci drifturi cu el si toti or sa creada ca este un Lamborghini adevarat.Bravo lor,se descurca excelet la copiat lucruri,si au si costuri fff mici pe langa cele originale.
    10 23
  • Sunt curios, de unde au chinezii jantele originale si cheile masinii pt cei care opteaza pt ele, le demonteaza de pe Lamborghini intr-o parcare?
    19 1
  • Se pricep ... la copiat.
    Deprindere din sistem-ul de invatamant sau probleme de identitate si imaginatie ?
    11 0
  • BaditzaEx
    gata, s-a dat cea mai tare stire, e Lambo si e calda, stai la coada , ma bag si eu pt 2-3 bucati :)), dati detalii cum pot sa-si achizitioneze si capsunarii & manelarii, de pe aici ???
    9 4
  • ce naiba chinezi astia nu isi permit un lamborghini.......la noi in Romania o gramada isi permit
    4 6
  • marius
    Bine ca nu este TDI cu PDE ca i-ar da de gol copia....asa se da de gol doar la sunet s-au au difuzoare cu sound de lambo....
    5 4
  • AndreiRN
    Muncesc si produsul facut de ei se cauta atat intern cat si in afara.
    Bravo lor.
    4 7
  • Domnul Andrei felicita pe chinezi pt asa ceva, pt o copie "ieftina" de Lamborghini cu motor Toyota de 2.2 care vorba primului comentator cred ca si ala e copiat ori e demontat de pe o Toyota, ca motor original nou de la japonezi nu are cum sa fie, dar critica orice marca care fabrica un surub sau o bucata de plastics sau un scaun in China , deci bravo pt plagiat si copii si kitch-uri, de abia acum mi-am dat seama ca de fapt este mare fan China
    4 1
  • AndreiRN
    Da, multi vad dar putini inteleg.
    Sunt fan oricui munceste si face ceva.
    Sunt foarte impotriva firmelor care isi pun numele pe un produs ce nu le apartine si astfel fac un profit (furt) ce nu le apartine.
    Sunt dezgustat de firmele Europene/Americane care isi pun numele pe produse chinezesti doar ca sa faca un ban nemuncit.
    Si prin asta distrug clasa muncitoare din zona lor.
    5 5
  • Se pare ca nu intelegi, unde sunt intrebarile: care este garantia pt trenul de rulare? ce garantie are motorul? Replica asta costa aproape 60 de mii si brusc nu mai conteaza garantia, nu?
    Firme europene si americane care isi pun numele pe produse chinezesti? Buna gluma, daca o firma straina produce in China se cheama ca-si pune numele pe un produs chinezesc?Cum ar veni Renault isi pune numele pe produsul romanesc Dacia nu? Iar clasa muncitoare din Europa este distrusa de sclavii de chinezi care accepta sa munceasca pe 50 de dolari, normal ca firmele pleaca acolo, si in acest mod multe lucruri produse in Occident devin necompetitive in privinta pretului, dar buna gluma cu banul nemuncit pe produsele chinezesti, si care sunt produsele si marcile alea chinezesti? Alea care imita o gramada de modele europene si costa 10 mii cu 3 stele la siguranta ? De la imbracaminte pana la utilaje chinezii copiaza la greu produsele occidentale la preturi de nimic pt ca au sute de milioane de sclavi in spate iar tu spui ca esti dezgustat de europeni si americani? Esti f tare sa stii...
    5 1
  • AndreiRN
    Nu e vina celui care cere ce a celui care da este o vb dar ....... cati o pot intelege?
    Normal ca Renault a castigat mult prin faptul ca are romani care muncesc pt ei.
    Dacia nu a existat niciodata ca firma serioasa de masini ci a fost doar un copiator al produsului Renault.
    Trebuie sa te uiti un pic mai adanc sa intelegi fenomenul prin care firmele din occident folosesc populatia din occident doar ca piata de desfacere a produselor facute in china dar sub nume de renume.
    Produsele chinezesti de marca chinezeasca se vand la valoarea lor reala oferita de piata si principiile cereri si ofertei.
    In schimb VW, Audi, Ford, GM, etc. vand produse chinezesti sub emblema marci lor la un pret comparabil cu cel din Europa/US si deci cu un profit inzecit.
    Da, sunt tare cand .......
    Foarte interesant este procesul social prin care romanul de rand sa chinezarit in ultimi 10 ani si se lasa usor convins.
    1 4
  • Sincer daca mi-as permite asa ceva..........De cat sa dau atatia bani pe o chinezarie copiata,prefer sa imi cumpar un Lamborghini adevarat original la mana a 2-a,ca la 60 70 de mii gasesti o gramada de Lamborghini perfercte din toate punctele de vedere,si km foarte putini,in general ca la orice supercar!!!
    3 0
  • AndreiRN
    Ion_depe camp uita ca motorul de Toyota este incomparabil mai fiabil decat cel de pe Lamborghini.
    Originalul nu e pt condus ci pt tinut in vitrina.
    1 2
  • AndreiRn lasa-ma cu ideile tale ca deja multi s-au plictisit de comentariile tale aiuria!!!pe bune lasa-ma ca deja sunt plictisit!!!
    1 2
  • Lamborghini "plagiat ".Sincer cred ca toti care au spus "daca mi-as permite as lua...",nu ar fi in stare sa tina o masina cu motor de 6-7 litrii minim 5 ani sa plateasca impozit statului roman .Multi dintre cocalarii rasuflati traiesc intr-o stramtoare de aparatament cu miros de rahat la subsol construit de ceausescu, dar au masini de sute de mii de euro.
    Toti tiganii gandesc "vere cu masina ma vede lumea prin oras, acasa nu vede nimeni".Multi nu se pot rahata de foame dar viseaza masini scumpe.Macar chinezii sunt /vor fi foarte bogati in urmatorii ani pentru ca:
    MUNCESC ! Si ce daca copiaza ! Romanii stiu ce inseamna a munci si a nu fura/insela?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru