Chrysler, aproape vandut

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.05.2007
Pentru prima data un fond de investitii este pe cale sa preia un mare producator auto. Cerberus este aproape de a prelua Chrysler.

Fondul de investitii Cerberus Capital Management este aproape de incheierea unui acord pentru preluarea grupului Chrysler, al treilea mare producator american de automobile, transmite Mediafax.

Un anunt in acest sens ar putea fi facut cel mai devreme in cursul zilei de luni, iar mai multe publicatii au relatat ca Cerberus are sanse sa preia o participatie majoritara la Chrysler.

Grupul DaimlerChrysler a scos la vanzare divizia americana in luna februarie, dupa ce Chrysler a raportat pentru anul 2006 pierderi de aproape 1,5 miliarde de dolari. Vanzarea Chrysler ar pune capat unei fuziuni convenite in urma cu noua ani intre producatorul marcilor americane Jeep, Dodge si Chrysler si cel al brandului Mercedes.

In cazul in care grupul Chrysler ar fi preluat de Cerberus, ar fi pentru prima oara cand un producator auto major ar fi cumparat de un fond de investitii private. Directorul general al Chrysler, Tom LaSorda, ar ramane la conducerea companiei, in timp ce fostul director operational si consilier al Cerberus, Wolfgang Bernhard, va face parte din conducerea grupului, fara sa aiba un rol executiv, sustine Mediafax.

Daimler ar pastra, in urma tranzactiei, o participatie minoritara la Chrysler. Cerberus are experienta in domeniul auto si detine o participatie la GMAC, divizia financiara a grupului General Motors.

Comentarii (3)

  • marius
    ce se intampla?
    mercedes ce va face?
    0 0
  • mihnea
    ce va face mercedes
    va imbunatati calitatea produselor o data cu diversificarea gamei de modele si va ajunge din nou pe primele locuri in topurile de sastisfactie ale clientilor, nu pe ultimele cum e acum
    0 0
  • RaduJohn
    Dodge Sprinter ... un fel de Mercedes asamblat de Trabant
    Chiar ca Mercedes ar trebui sa isi vada de treaba lui . Eu am aici in America 4 Dodge Sprinter si ... se vede ca au fost asamblate aici si nu in Europa. Singurele lucruri bune is motoru si transmisia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru