Cine da mai mult preia Daewoo!

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 18.05.2007
Automarket va prezinta toate informatiile cu privire la procesul de privatizare al companiei Automobile Craiova.

Compania Automobile Craiova va fi vanduta, in cazul unui punctaj egal al firmelor participante, investitorului care a oferit cel mai mare pret pentru actiuni, suma care va trebui platita in termen de zece zile de la semnarea contractului, anunta Mediafax.

Ofertele finale de cumparare de actiuni vor fi evaluate in functie de documentele tehnice si financiare anexate, care vor fi depuse separat, in plicuri sigilate, conform Memorandumului privind strategia de privatizare a Automobile Craiova, aprobat, miercuri, de Guvern.

Ofertantii vor trebui sa prezinte un plan de afaceri pe o perioada de patru ani in care sa mentioneze elementele tehnice, economico-financiare, sursele de finantare, dezvoltarea pietei. Cea mai buna oferta va fi selectata de catre Comisia de privatizare prin aplicarea grilei de punctaj.

Investitorii vor fi departajati in functie de pretul oferit pe actiune, investitiile asumate pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge in al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Din punctajul final acordat de catre Comisie, pretul oferit pe actiuni va avea o pondere de 35%, iar investitiile pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor vor avea un punctaj de 20%. Planul privind nivelul de integrare va avea o pondere de 20%, iar volumul de productie propus de investitor va fi notat tot cu 20%. Fiecare dintre cele patru elemente de departajare pentru stabilirea ofertei castigatoare va fi punctat separat.

Comisia de privatizare va puncta doar acele investitii pentru care se specifica angajamente de garantii si care se vor realiza in primii patru ani. Investitiile angajate vor fi garantate prin constituirea unei garantii reale mobiliare asupra pachetului de actiuni vandut. Comisia nu va acorda niciun punct daca angajamentul ofertantului se refera la o perioada mai mare de patru ani si/sau la un nivel de integrare mai mic de 60%. Daca ofertantul nu se angajeaza sa realizeze un volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, atunci Comisia de privatizare nu va acorda nici un punct.

AVAS a publicat vineri anuntul de privatizare a societatii Automobile Craiova, care detine fabrica Daewoo Automobile Romania, si asteapta pana la 5 iulie oferte pentru pachetul de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social.

Producatorii americani General Motors si Ford, precum si firma rusa JSC Russian Machines, parte a unui grup detinut de magnatul Oleg Deripaska, si-au exprimat deja interesul pentru preluarea uzinei auto.

Comentarii (4)

  • phradamon
    daewoo
    propun sa o vindem la chinezi sau la rusi... indieni ceva ca astia au bani .... la fel ca in 1994... gasim o companie cat mai fantoma...

    GM , Ford is prea neseriosi p Daewoo...

    oricum asteptam falimentul companiei mama de cand am auzit de ei.... de prin 94.... imi inspirau ""incredere""
    0 0
  • phradamon
    o tu vizionarul..mai bine vezi ca incep ploile si iti ploua in logan
    0 0
  • analistul
    noi vrem masini
    am spus-o si o mai spu sper sa lam TEAPA de la americani ca de la rusi am luat vreo 50 de ani!!!!avem nevoie de inca o masina nationala la un pret si o calitate peste LOGAN .....in rest sa vina autostrazilealea din povesti de la tv si de la guvern
    0 0
  • micutzu
    dar ce au ma coreeni? masinile daewoo sunt destul de bune sunt chiar mai fiabile ca un logan si mai ieftin de intretinut.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru