Citroen C-Cactus, info si imagini oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.09.2007
Citroen asteapta viitorul cu forme rubiconde si tehnologii "curate". Cel mai bun exemplu e noul C-Cactus.

Asa cum v-am promis astazi mai devreme, Automarket revine cu informatii proaspete si mai ales oficiale legate de cel mai nou concept Citroen: C-Cactus. Ca bonus, avem o galerie foto foarte interesanta care ne prezinta prototipul francez in cele mai mici amanunte.

Ce inseamna C-Cactus? Citroen afirma in comunicatul de presa ca este vorba de un model reacreativ, un studiu de design ambitios si realist. C-Cactus reprezinta viziunea Citroen in ceea ce priveste viitoarele modele citadine. Altfel spus, francezii vad prototipul cu nume interesant ca un viitor urmas indepartat al actualului C3.

Noutatile de top se situeaza mai ales la nivel tehnic. Astfel, vedem un volan cuplat consolei centrale, cu coroana luand locul intregului tablou de bord, panouri interioare ale portierelor formate din doua parti (in conditiile in care interiorul usilor unei berline actuale numara cel putin 12 parti), sistem de climatizare de ultima generatie care inlocuieste pur si simplu geamurile clasice cu un sistem culisant si asa mai departe.

Despre design nu sunt multe de spus. Este foarte clar faptul ca vorbim de un concept cu forme interesante si usor de pus in practica, de o linie extrema si eficace dar si de o imagine usor futurista, greu de imaginat astazi pe sosele.

In ceea ce priveste motorizarea, C-Cactus vine cu un sistem disel hibrid (care scoate 30 de cai de la motorul electric si 70 de cai de la cel diesel) ce consuma doar 3.4 litri/100 km si ajunge la o viteza maxima de 150 km/h. in plus, exista insa un mod ZEV - operabil mai ales in orasele aglomerate, spun cei de la Citroen - care transforma masina intr-una 100% electrica.

Comentarii (4)

  • frumoasa masina
    o masina pentru blonde
    0 0
  • da
    Citroen a venit mereu cu ceva nou , interesant si bun...............
    0 0
  • Andrei
    da... pentru fete..
    Este clar pentru fete... farurile sunt destul de sus pentru a scoate ochii la toata lumea... iar prin cele doua "gauri" din fata vor putea disparea cainii si pisicile surprinse de fete pe strada! :)
    0 0
  • Andrei
    Raman de parere ca francezii nu stiu sa deseneze masini frumoase. Totusi interiorul e ok.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru