Citroen, cel mai "verde"

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.10.2006
Surpriza, japonezele au fost invinse la capitolul masini nepoluante. Constructorul francez Citroen a castigat premiul pentru cel mai nepoluant producator de masini.
Citroen este constructorul care a primit locul intai pentru anul 2006 in cadrul premiilor GreenFleet. Constructorul francez i-a devansat pe rivalii japonezi de la Toyota si Honda.

Premiile GreenFleet sunt concepute pentru a incuraja reducerea emisiei de carbon a vehiculelor sau promovarea sistemelor tehnologice care duc la acest rezultat. Juriul care acorda premiile este format din reprezentanti ai Institute of Car Fleet Management, The Low Carbon Vehicle Partnership si ai revistei GreenFleet, sigura revista auto dedicata protejarii mediului inconjurator.

Sarah Cowell, editor la revista GreenFleet a declarat ca ”Politica companiei Citroen de a dezvolta si produce masini cu o emisie mica de carburanti a dus la castigarea acetui premiu”.

Citroen este unul dintre producatorii auto care ofera masini cu o emisie cat mai mica de carburanti. O inovatie majora adusa de Citroen este sistemul Stop & Start folosit pe noile modele ale producatorului. Sistemul reduce emisia de carburanti mai ales in mediul urban.
De asemenea, pe versiunile diesel, Citroen foloseste Diesel Particulate Filter System, care reduce nivelul particolelor emise
.

Comentarii (1)

  • go baby!
    tot respectul! i-a batut si pe japonezi...!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru