CL 63 AMG la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.09.2006
CL este ultimul model din gama Mercedes care face cunostinta cu motorul de 6.3 litri si cu kitul sportiv produse de AMG. Prezentarea oficiala va avea loc la Paris.

Mercedes va prezenta cea mai puternica versiune CL la Paris.

CL 63 AMG va dispune de acelasi motor V8 de 6.3 litri care caracterizeaza deja aproape toate versiunile AMG. In cazul lui CL, acesta va dezvolta 525 de cai putere (cu 11 cai in plus fata de alte versiuni), cuplul motor ramanand insa invariabil (630 Nm).

Performantele sunt, evident, notabile. CL 63 AMG are nevoie de 4.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.

Din punctul de vedere al designului exterior, noua versiune se distinge prin clasicele accente sportive pregatite de preparatorul oficial Mercedes: spoilere, parasocuri, prize de aer majorate cu margini cromate si sigle laterale “6.3 AMG”. Partea posterioara este caracterizata prin spoilerul cu patru tevi ovale de esapament incorporate. Jantele de 19 inch (optional sunt disponibile si de 20 de inch) care gazduiesc discurile de frana maojorate si rotile 255/40 pe fata si 275/40 pe spate completeaza peisajul.

Sistemul de transmisie se bazeaza pe clasicul 7G-TRONIC cu comanda pe volan si care poate fi utilizat in trei moduri diferite, acestea fiind capabile sa controleze raspunsul pedalei de acceleratie sai sistemul de control al suspensiilor.

Din habitaclu nu lipsesc scaunele sportive care integreaza un sistem de masaj, volanul sportiv si posibilitatea de a monta un “Race timer” analogic realizat de IWC.

Comercializarea noii versiuni CL va debuta in ianuarie 2007, preturile fiind inca necunoscute.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru