Climax de Coventry

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.07.2006
O echipa de designeri studenti din Coventry lucreaza la realizarea unei supersportive care aduce cu masinile de curse de la Le Mans.
Trei designeri de masini, studenti la Universitatea din Coventry si-au facut propia companie si construiesc un prototip care sa fie prezentat la un salon auto major anul viitor.

Proiectul a fost denumit Coventry Climax dupa un celebru motor din anii cincizeci. Modelul dispune de doua locuri si e alimentat cu ethanol. Puterea motorului este de 270 CP, viteza maxima de 257 km/h, modelul accelerand pana la 100 km/h in 3,4 secunde.

Forma masinii aminteste de masinile de cursa de la Le Mans din anii cincizeci sau de bolidul de Formula 1, Cooper Climax. Multe elemente ale modelului sunt noi, cum ar fi controlul tractiunii, sistemele electronice, alte elemente fiind oferite de firme locale. Caroseria masinii este construita din elemente compozite, greutatea ajungand la circa 546kg. Echipa Climax asteapta comenzile pe site-ul oficial al companiei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru