Clonele chinezesti de la Frankfurt

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 20.07.2007
Chinezii nu se dezmint si vor prezenta la Frankfurt doua SUV-uri, copii fidele a unor model consacrate.

Asa cum ne-au obisnuit si pana acum, producatorii chinezi se evidentiaza pe piata auto mondiala prin cele mai fidele copii ale modelelor de masini consacrate. De fapt, la nivelul acestei discutii termenul „copii” a fost lasat deoparte pentru adoptarea unuia mai elocvent, si anume „clone”.

Companiile auto chineze vor alcatui o adevarata flota de clone cu care vor debarca la cel mai important eveniment auto care se va organiza in continuarea acestui an, Salonul Auto de la Frankfurt.

Arsenalul chinezesc va consta in special in modele SUV, este vorba de CEO si UFO. Mai trist este ca cele doua modele clonate vor fi valabile pe pietele europene, chiar pe pietele europene consacrate cum ar fi Germania, Italia si Franta.

CEO, modelul constructorului Shuanghuan, prezinta elemente stilistice imprumutate suta la suta de la modelele BMW X5 si Toyota Land Cruiser. Modelul UFO RV , construit de Zhejiang Jonway, este o clona a SUV-ului de succes Toyota RAV4.

Comentarii (12)

  • clone
    au voie sa copieze designul masinilor?Nu exista vre-o lege sau drepturi de autor...ceva acolo?Mi se pare ciudat!
    0 0
  • plagiat!!
    "Meseriasii" astia de chinezi n-au lasat aproape niciun detaliu necopiat de la RAV4 pe modelul UFO... nu-mi vine sa cred, citesc stirea, privesc pozele si mi se pare o gluma proasta... mi-as dori sa fie doar o gluma proasta, dar din pacate nu e asa...
    Privesti in continuare si vezi un X5 cu fata de Landcruiser sau invers (oricum nu mai conteaza), si te intrebi cine dracu va cumpara caricaturile astea??? Raspunsul nu va intarzia sa apara, ii vei vedea pe fericitii posesori ai acestor struto-camile, la semafor, foarte mandri ca au dat pe un gipan vreo 60% din valoarea originlului, "si cu ce e mai slab, ca doar e la fel!!"
    Si ne mai facem grij de genul "cutare model nu se stie cum va fi primit de piata fiindca e o revolutie in design fata de predecesorul sau, etc iar astia n-au nici un pic de bunsimt, copiaza ca la nebuni si paradoxal: SE VOR VINDE!!!!
    JEEEENANT!!!
    0 0
  • snobismul e in floare
    Se vand bine porcariile astea chiar daca nu au pic de stabilitate si consuma dublu fata de o masina din clasa ei. Ce taran se uita la costurile de intretinere, garantie si siguranta cand se da mare ca are tractor cu spate de X5.
    0 0
  • da
    Ce taran si-ar lua X5 ?
    Cine are curaj sa-i "certe " pe kinezi ?
    0 0
  • X5
    Din pacate masina de mai sus cu spatele de X5 are si fata de X5. Cea pozata din fata nu are legatura cu ultima. Eu cred ca producatorii europeni de masini ar trebui sa ii dea in judecata, avand in vedere ca masinile, cel putin din afara, sunt practic identice. Producatorii europeni de masini investesc foarte mult in design-ul masinii si chinezii pur si simplu il copiaza, nu se poate asa ceva. Astept o reactie din partea lor, deja dureaza de ceva vreme fenomenul acesta.
    0 0
  • pleaca acasa
    daca scrie pe ambele SCEO ! tu ce zici ? ca sint diferite ultimile 2 fotografii ? ca cauti mah tu tibishor in lumea asta ? " te faci de cacat ca sa fi remarcat" ?
    0 0
  • coreea sau china?
    cu ceva timp in urma spuneam ca producatorii sud-coreeni sunt mai seriosi decat chinezii, acum avem si proba!!!
    0 0
  • laurro
    Pt flo. Asa e !
    Sud-coreeni sunt destupati la minte, ca si japonezii de altfel. Dar ei nu au cunoscut comunismul si nu au fost indobitociti. Prin comparatie uita-te la nord-coreeni, si vei vedea diferenta. Daca azi la noi lucrurile merg prost, se datoreaza faptului ca nu ne-am desprins inca de modul de gandire pe care l-au sadit comunisti in noi, si de faptul ca inca o mare parte din fostii "tovarasi" mai ne conduc si astazi. China in continuare copiaza mult, ieftin si prost !!
    0 0
  • Arlequin
    daca as fi jo....
    ... mare sef de trib la UE, as baga o taxa pe chinezariile astea .... cam 1000 de euroi/cmc. Sa-l coste pe manelist cam cat un aston martin
    0 0
  • silviu o
    mare invidie pe manelistii astia
    de ce sunt invidiati manelistii ? daca esti tu altceva mai bun pe alta cultura muzicala tu de ce nu iti iei masina de masina , jeep de jeep si femei de femei ? a sa iti spun de ce domnule Arlequin de invidie ...m-am saturat de voi RASISTITLOR ...de ce nu ai curaj sa te bati cu un manelist in masini femei si bani ? si stii de ce atata invidie ...ca nu ai saracule si nu ai pentru ca nu te duce capul si de invidie denigrezi manelistii ca fiind ultimii oameni , ei descopera ca nu-i chiar asa ...
    0 0
  • Cristian
    nu-i invidiati pe manelisti, sunt doar niste amarati inculti
    voi, carora va plac manelele, nu sunteti decat produsul unei "iepoci" care a ridicat prostia si infatuarea la rang de virtute. Nu aveti nici o vina, noi suntem vinovati, ca nu incercam sa va educam, dar fara sa va combatem, pur si simplu, punandu-va sa mai cititi cate o carte de KAFKA si sa mai ascultati un JAZZ, "ca adevaratii domni din Romania"...........
    0 0
  • da
    Kestia cu manelistii e corecta. Ei reprezinta clientii permanenti la prostul gust !
    N-as citi niciodata un tratat de filozofie scris de un manelist.
    Nici macar o gramatica a limbii romane......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru