Concept aniversar Turbo S20 Barchetta

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.03.2007
O echipa de studenti de la scoala de design Espera Sbarro au creat un concept care sa marcheze 20 de la infiintarea institutiei. Ei au fost ajutati de o echipa a emisiunii "Turbo car".

Un grup de studenti de la scoala de design Espera Sbarro, impreuna cu o echipa a emisiunii franceze de televiziune "Turbo Car", a dezvoltat un concept intitulat Turbo S20 Barcheta. Conceptul are o insemnatate aparte pentru ambele echipe, si scoala de design si televiziunea implinind 20 de ani de la infiintare.

20 de studenti au luat parte, timp de 120 de zile, la crearea acestui automobil. Turbo S20 Barchetta a fost prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris. Roadster-ul, de numai 1150 de kilograme, are un cockpit neacoperit si un motor central pozitionat in partea din spate. Propulsorul masinii este unul de provenienta Mercedes-Benz, V8 de 5.0 litri si dezvolta 350 de cai putere. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze in 5 trepte. Masina este "incaltata" cu jante din aliaj usor, de 20 de inch pe spate si de 19 inch pe fata, ambele cu pneuri Michelin de 335 mm. Franele sport sunt asigurate de OZ.

Pentru a pastra un cost scazut, designerii au folosit componente imprumutate de la masini de productie obisnuite, inclusiv motorul V8 de la modelul Mercedes E 500, blocurile optice si elemente de interior de la Fiat Seicento si Smart Roadster.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru