Concept Fiat, desenat de Bertone

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.02.2007
Designerul italian Bertone si grupul Fiat au realizat un concept sportiv, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Italienii de la Bertone vor prezenta un nou concept car luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Automobilul va purta sigla Fiat si va continua traditia celor 80 de ani de colaborare. Masina super sportiva va fi echipata cu un motor de 100 de cai putere provenit de la Fiat Panda. Caroseria va fi construita in intregime din aluminiu si plastic transparent pentru unele panouri ale caroseriei. Sportiva va fi echipata cu scaune tip scoica si un parbriz prelungit si in lateral.

Sub caroseria futurista se afla o cutie de viteze provenita tot de la Panda si motorul de care vorbeam mai devreme: 1.4 litri 16 valve Fire care dezvolta 100 de cai putere la 6.000 de rotatii pe minut si un cuplu motor de 131 Nm. Panda atinge 0-100 km/h in 9.5 secunde si o viteza maxima de 185 km/h. Concept car-ul este asteptat sa obtina insa o performanta mult mai buna datorita caroseriei foarte usoare.

Au mai existat informatii anterioare privind planul de salvare gandit de Fiat pentru cei de la Bertone, plan care prevedea infiintarea unei intregi companii care sa produca un coupe-cabriolet de dimensiuni mici, acesta urmand sa fie vandut sub brandul Lancia.

Bertone ar fi asigurat expertiza si facilitatile de productie. Probabil ca acest concept este o confirmare a viitorului proiect de salvare, initiat de Fiat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru