Conceptul prin care renaste Lada

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.03.2007
Constructorul rus a prezentat la Geneva conceptul Lada C. Platforma sa va sta la baza unei noi generatii de modele.

Constructorul rus Lada a prezentat la Salonul Auto de la Geneva cea mai noua realizare a sa: C Concept. Hatchback-ul cu trei usi, propulsat de un motor pe benzina de 2.0 litri, este cel mai nou produs al colaborarii dintre constructorul Lada, AvtoVAZ' si MagnaSteyr.

Noua platforma va sta la baza viitoarei generatii de modele Lada, care va fi lansata intr-un viitor foarte apropiat, dupa cum a declarat Denis Metalnikov, purtatorul de cuvant al grupului rusesc. MagnaSteyr a gandit platforma iar designul caroseriei a fost creat in intregime de AvtoVAZ.

Lada C este doar avanpremiera familiei viitoare care va cuprinde un sedan, un hatchback cu cinci usi, un MPV compact si un crossover. Toate vehiculele vor intruni toate normele europene de securitate si poluare si vor fi construite la o uzina AvtoVAZ din Togliatti, Rusia.

Vanzarile din Rusia si de pe cateva piete europene au tinut Lada in viata, productia anuala a constructorului rus fiind de aproximativ 700.000 de exemplare anual. La Geneva, alaturi de Lada C, rusii au prezentat si o mai multe variante noi ale modelului de clasa mica Kalina: o versiune GHTI cu motor de 1.6 litri si o versiune break.

In prezent, AvtoVAZ mai are in derulare un joint-venture cu General Motors care presupune productia SUV-ului Niva si a versiunii SKD a modelului Chevrolet Captiva. De asemenea, Lada este in tratative si cu Renault pentru a crea o linie de productie a modelului Logan.

Comentarii (29)

  • Arata binisor. Pacat ca fata nu e originala(e inspirata vizibil dupa VW Iroc).
    0 0
  • bibelou??? numai sa nu fie la propriu
    daca facem un pic blur pe imagine, masina aduce binisor cu fiat stilo coupe. elementele de detaliu insa propun un model f agresiv si hotarat ``pe drum`` sa inghita soseaua. sunt curios daca se va si materializa proiectul. daca da, nu va fi ieftina. poate nici nu-si propune. este interesant de vazut cat va costa pt ca de la anumite sume are competitori f seriosi pe piata. daca ar trebui sa fie ieftina... nu prea cred sa mai arate asa. si sunt curios cum se comporta in timp. au fiabilitate? sau risca sa fie bibelouri prin parcare?
    0 0
  • Umerii laterali cam seamana cu cei de la Volvo C30, iar partea din spate e inspirata tot dupa modelul scandinav.
    0 0
  • ovidiu
    plagiat!!!
    arata ca un volvo c30 cu fata de suzuki xl7(model nou)
    0 0
  • micutzu
    mie mi se pare o masina frumoasa. daca e sa o luam pe plagian si logan e plagiat dupa megane si lista poate sa continuie. oricum arata beton mai frumos ca un logan.
    0 1
  • hmmm
    e o asemanare prea izbitoare cu fiat stylo...
    0 0
  • hhhhhhhhmmmmmm
    seamana leui cu fiat stilo... le place la rusnaci fiatul
    0 0
  • iroc clone
    seven
    este o clona "chinezeasca" a lui Iroc si care nu va ajunge nicicum la performantele modelului amintit. oricum, de apreciat
    0 0
  • Cum se numeste LOGANul rusesc?
    LADAGAN, LADA+LOGAN,tabla de tanki contra tabla de conserva= loganu pierde LO si primeste in el toata lada
    0 0
  • rusi = chinezi
    si rusii, si chinezii se ocupa cu inspiratu...
    seamana cu toyota rav4 la faruri, dar merge
    nu prea are fata de rus...
    0 0
  • mine :)
    Hai sa gandim altfel problema
    Sa zicem ca masina are foarte multe lucruri imprumutate si de la alte marci de masini. eu zic ca, conteaza si cine a fost designerul... pt ca totusi fiecare are anumite stiluri. de exemplu georgetto giugiaro ati observat ce stil are ? :) oricum, conceptul este reusit gandindu-ne la veterana marca lada :)
    0 0
  • fiat stilo ??
    tinerilor fatza ii leita cu conceptul IROC de la VW
    0 0
  • anual
    productia anuala a constructorului rus fiind de aproximativ 700.000 de exemplare anual.
    0 0
  • zici ca e fiat stilo tunat :)
    0 0
  • rookie
    Pana unde ?
    Ati inebunit cu Loganul... Orice articol apare tot timpul e un comment despre Logan..

    Lada? Hahahahahahahahaha! Copie nesimtita dupa VW Iroc la fata, la spate Fiat Stilo iar consola de mijloc cred ca e luata direct din Golf V. :D Inclusiv clima-tronicul.

    Speram cu adevarat sa faca ceva frumos si rusii, ar fi cazul... Mai bine se combinau si ei cu cineva mare care sa le arate cum...

    Si daca tot e vorba de Logan: nu s-a furat de pe Megane ci s-au folosit elementele concernului Renault sa se vada ca apartine de grup. Era normal sa faca asa. Eu chiar ma asteptam sa fie mai rau dar a iesit destul de "independenta" imaginea Dacia.

    Bafta LADA! :D
    0 0
  • Alexandru
    cccp
    tot a lucru rusesc arata,jur,poate ati vazut lada "igor" prototipul,oricat de stilizata ar fi tot nu au flerul ala pentru dichis si bun gust!
    0 0
  • retardatilir
    copiat copiat altceva nu stiti?
    dak o luam asa cate nu seamana intre ele .arata destul de fain imi bag ceva in ei de rusi si sper sa se duca p apa sambetei desi arata ok
    numa bine si incepeti sa ganditi si nu sa pareteti smekeri k nu va sta bine,veniti cu ceva original dak o zis deja unu un lucru cre k e de ajuns si in plus lasti gunoiul de logan acas si asta cu plagiatul la fel k nu e kiar asa
    0 0
  • AndreiRN
    Frumusica
    Frumusica si moderna dar este de stiut ca Lada a fost de la inceput un clone al Fiatului. Sper sa nu aiba fiabilitatea lui si pretul ar trebui sa fie ceva mai scazut in comparatie cu masinile serioase. Cat despre cei ce tot bat in sus Loganul si nu pot dormi noaptea trebuie sa nu uite ca NU este masina romaneasca ci frantuzeasca dpvd ingineerie si design. Faptul ca ceva maini de romani o asambleaza este doar o coincidenta probabil negativa pt uni. Am un var inginer la Pitesti. Oricum romani nu s-au dovedit capabili sa faca macar o motocicleta sau bicicleta si viseaza la masina.
    0 0
  • Impresionant...
    Nu stiu daca arata ca Fiat sau VW dar m-a impresionat... daca si pretzul o sa fie competitiv o sa aiba succes precis...
    0 0
  • cardesign
    Copie faina
    Copiata fata dupa IROc - cum bine remarcau cateva persoane mai sus. Iar in interior, cine a avut o fabia/ polo sau orice altceva din gama VAG poate observa cu usurinta navigatia, comutatorul pt faruri si butoanele climatizarii - astea la o privire rapida - preluate de la Passat B6, polo sau fabia. In rest masina e faina. Cu siguranta insa nu va ajunge astfel pe strada, asta in cazul in care chiar se va fabrica. Pentru un concept e interesanta. Dacia pe cand lanseaza un concept? Chiar cu riscul de a nu se mjaterializa niciodata, eu cred ca nu ar strica aruncarea unui concept in gura leilor pe la marile saloane internationale.
    0 0
  • Logan Steppe
    Concept Dacia
    Pentru Copie Faina - Dacia a avut conceptul Logan Steppe, o masina pe care mi-as dori-o daca ar fi posibil. MCVul nu arata asa de bine ca Steppe, indiferent ca 90% e cam la fel.

    Cat despre Lada - pentru cine nu stie, colaboreaza si cu Ford si cum Volvo apartine de Ford, nu ma mira ca spatele sa fie cam acelasi ca la C30:)

    Eu unul mi-as lua o masina ca asta, indiferent de coincidente si asemanari...
    Pretul si calitatea vor avea un cuvant greu de spus.
    0 0
  • am uitat ceva
    ma handicapatilor ... si dak ar fi copie p astia macar ii duce mintea sa faca ceva, noi ce facem ?nici macar loganul asta de 2 lei nu am fost in stare sa il gandim si dak o luam asa si kinezaraiele alea sunt sigur k is bune de ceva si nu mi se pare k is copii k si asta de altfel
    0 0
  • integrale_awd
    lada Cconcept
    imi pare rau sa va dezamagesc pe toti cei care vad in masina asta un stilo sau un iroc remodelat.....eu cred ca e buna....e un pas formidabil pt lada. si s-au gandit bine rusii pt ca e o strategie buna de marketing sa faci o masina ale carei forme stii ca au succes,si ca prim model ce va dori sa se vanda si pe pietele vestice eu cred ca face o treba nemaipomenita.ramane totusi de vazut cum va sta la capitolul performante, confort si fiabilitate si daca pretul va mai reprezenta un atuu.va salut
    0 0
  • razvan
    lada
    as vre si eu putin mai multe detalii despre ea daca se poate adik o data la care este pusa pe piata un pret si alte specificatii tehnice daca imi puteti trimite un mail la cu un lick cva sau cu specificatii la adresa shadows_worlds1@yahoo.com v-as fii foarte recunoscator ms
    0 0
  • railor
    bai cum apare ceva misto, cum incep smekerii sa critice, terminatilor, arata f bine masina si de obicei rusii fac lucrurile rezistente, LADA rulzzzzzzz
    0 0
  • !!!
    Adevarul e ca orice concept care se scoate in ziua de azi poate fi corelat din punct de vedere al designului cu inca vreo 17-18 mashini , shi putzini sunt cei care mai scot ceva original. Oricum conceptul arata binishor si speram se se materializeze macar intr-un model de strada asemanator !!!
    Sincer nu m-ar edranja sa am una mai ales pregatita deraliu :)
    0 0
  • Da
    ...arata bine dar parca este Fiat Stilo!...de fapt nu este ceva curios mai ales pentru cei care nu stiu ca masina LADA era un Fiat 1300!!! deci se pare ca exista colaborare si acum
    0 0
  • twingo121675
    stilu e bun
    e suparata rau masina
    e frumosa chiar daca nu e originala
    poate ii vor monta un motor care scoate flacara in esapamemt
    bafta
    0 0
  • YMihai
    spate
    ...spate de Corolla...CLAR !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru