Conflictul de munca de la Dacia s-a inrautatit

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 24.03.2008
Oficialii Dacia contesta in instanta legalitatea grevei, iar sindicalistii sustin ca reprezentantii companiei mint.

Seria evenimentelor desfasurate la uzina Dacia din Pitesti continua. Reprezentantii sindicali anunta continuarea grevei, in timp ce patronatul ataca in instanta legalitatea acesteia.  

Administratia Dacia Renault Pitesti a contestat in instanta legalitatea grevei generale declansate de angajatii uzinei, depunand in acest sens o plangere la Tribunalul Agres, a anuntat directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

Dacia reclama in primul rand faptul ca sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere inainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contesta listele sindicatului privind numarul participantilor la greva, sustinand ca in primul schimb s-au aflat in greva generala doar 49% dintre angajati.

Sindicalistii de la Dacia Renault Pitesti sustin ca noua oferta salariala a administratiei nu aduce nimic nou fata de ultima, iar in aceste conditii angajatii uzinei continua greva generala declansata luni dimineata. "Noua oferta salariala este, de fapt, vechea oferta, schimbata din loc in loc la forma, dar nu si la fond.

Practic, ei ne propun o crestere in medie cu 9 la suta per angajat, cu care noi nu suntem de acord. Probabil ca vom fi dati in judecata, dar vom contacta si noi avocatul sindicatului si vom confrunta probele in instanta si atunci o sa vedeti ca noi nu mintim. Este o nemultumire generala in societate, altfel nu ajungeam la greva generala", a declarat Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia Renault, pentru Mediafax.

El a sustinut ca afirmatiile directorului de comunicare al societatii, potrivit carora doar 49% dintre angajati au intrat greva, sunt "minciuni", sindicatul avand semnaturile a peste 79 la suta dintre cei 13.000 de angajati.

Taguri: Dacia

Comentarii (1)

  • multe minciuni...
    cresterea medie de 9%per salariat e si asta o minciuna : ex pt un salatiat Tesa nivel 6 - deci nu este sef- cresterea este de 4.8%!!!!!!restul pâna la procentele vehiculate de 9- 12 etc sunt de crestere individuala în functie de performanta personala, de acord daca s-ar da în mod corect!! dar din pacate esti la cheful sefului care îsi bate joc de tine !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru