Continental a dezvoltat pedala de acceleratie anti-consum

De Iulian Cazacu
Publicat Vineri, 08.01.2010
Continental a dezvoltat o pedala de acceleratie care vibreaza atunci cand consumul creste peste o medie stabilita anterior.

Esential

2012 este anul in care Continental va scoate pe piata pedala anti-consum.

Problemele pe care unii soferi le au cu consumul ar putea sa fie rezolvate de o inovatie a celor de la Continental: pedala de acceleratie care vibreaza in momentul in care masina trece peste un anumit nivel al consumului instantaneu.

Proiectata initial ca element de siguranta, rolul pedalei care vibreaza este acum acela de a ajuta la reducerea consumului de carburant. Modul de functionare e simplu: daca la apasarea pedalei de acceleratie consumul creste peste o anumita limita, stabilita in functie de segmentul modelului, aceasta incepe sa vibreze, avertizand soferul ca, pentru consum mic, ar fi oportuna schimbarea raportului.

Desi nu a fost inca montata pe nici un autoturism de serie, Continental estimeaza ca aceasta va fi pusa in vanzare in 2012. Se estimeaza ca aceasta pedala va fi mai eficienta decat ledurile care indica turatia de consum minim si turatia de schimbare a treptelor de viteza.

via | Cartech

Comentarii (10)

  • .marius.
    Buna ideea...Insa ce te faci cand mergi pe piatra cubica ?..
    10 6
  • pedala care iti taie unghiile...
    o prostie nefolositoare...
    12 11
  • In rampa ce ne facem?
    Atunci cand pleci la un semafor in panta, consumul instantaneu sare la 30%.
    Si daca se mai apuca si pedala asta sa vibreze in timp ce blonda din fata isi lasa Q7-le spre mine, nu prea cred ca e o inventie asa de buna ;)
    Dar, ne aducem aminte de zeci de astfel de invetii laudate ca ar fi a doua descoperire a lumii dupa painea prajita care se prafuiesc pe nu stiu unde.
    Noi sa fim sanatosi!
    8 3
  • Cosbuc
    Asta da meserie !!!
    3 0
  • Nu-i vad rostul
    Pt cine s-a obisnuit cu masina sa, stie cand consuma mult si cand putin. Sa-ti vibreze mereu pedala daca sari la un anumit consum instantaneu...vb celor de mai sus, daca stai la munte si ai numai rampe si pante , dupa o zi de condus prin oras cred ca toata noaptea iti va vibra piciorul!
    7 0
  • Hunter
    Daca apuca astia sa monteze asa ceva pe autovehicule, macar sa fie ca dotare pe lista de optionale. Nu de altceva dar de pun pedala asta in serie, dupa mine o sa fie un mare minus. Ca va cam ingradi dreptul fiecaruia de a face ceea ce doreste cu masina sa, si dreptul fiecaruia de a conduce cum doreste.
    Ca se vorbeste de siguranta si consum redus ?! Treaba asta a fost, este si va fi strict legata de responsabilitatea fiecaruia. Nu gonesti ca prostu, esti si mai in siguranta. Vrei sa nu fi un poluator cu masina, mergi mai incet, la un consum rezonabil, sau chiar mai putin....adica folosesti alte mijloace de deplasare.

    Led-uri si pedale din astea infranate si alte SF-uri sunt niste chestii fara rost dupa mine, care sa zicem pot doar incarca nota de plata finala a masinii la achizitie, si un fel de fandoseala pana la urma.
    Azi-maine se apuca de dat combustibil la pompa pe cartela, sa ciculam putin, ca atunci sigur nici nu o sa mai poluam asa de mult.
    2 0
  • marius
    pedale
    CE sa fac cu pedala asta la hibrida sau la electrica?
    Continental think!
    2 0
  • ha
    eu conduc mai sportiv si cand imi vine chefu de duca nu ma intereseaza consumul si sincer nu mi-ar conveni pe o masina sensibila sa-mi vibreze pedala in timp ce iau un viraj in care trebuie sa dozez foarte precis acceleratia.eu zic ca iti ia din simt.i mare prostie.pe mine ma deranjeaza si cel mai mic joc in pedala sau cea mai mica vibratie.
    2 4
  • semtex
    @mowgli
    daca vei inceta sa mai scrii pe site-ul asta, voi sti ca ai sfarsit intr-un copac!
    2 3
  • @semtex
    gogule probleme ma? hai pleaca de aici ca iei vopseaua.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru