Control al masinii prin internet

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2007
Inilex a pus la punct un sistem prin care masina poate fi comandata de pe internet sau de pe telefonul mobil.

O noua companie IT, denumita Inilex, a dezvoltat o tehnologie prin care permite contactul permanent cu masina si ofera posibilitatea controlarii acesteia prin internet. De mai multi ani monitorizarea si controlul tehnologiei se afla intr-o continua dezvoltare.

Companii precum Lojack sau OnStar au pus la punct dispozitive de detectare a vehiculelor furate sau au oferit posibilitatea deblocarii masinii cu doar un simplu telefon. Mai mult decat atat, un dispozitiv denumit CarChip putea diagnostica instrumentele de bord. Puteai afla astfel cu ce viteza a mers copilul tau ultima data cand i-ai dat masina.

Inilex vina acum cu un service adoptat nevoilor fiecaruia. Sistemul este capabil sa: deblocheze sau sa blocheze usile, sa aprinda farurile, sa actioneze claxonul sau chiar sa porneasca motorul. Inilex se foloseste de transmisie GPS si wirelles pentru a gasi locatia masinii pe o anumita harta si pentru a primi alerte prin email atunci cand starea masinii se modifica sau cand aceasta iese dintr-o zona definita.

Site-ul Inilex pastreaza si o fisa istorica a ultimelor evenimente.

Toate acestea pot fi actionate de pe site-ul Inilex, de pe un PDA conectat la internet sau prin apelarea unui numar de telefon. Produsul consta in cateva cutii si cabluri care se fixeaza sub bord sau alte locatii care nu sunt la vedere.

Comentarii (1)

  • iulianlaptes
    tehnologie
    sistemul produs de Inilex cand este operabil in Romania si de unde se poate procura si in ce conditii? Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru