Corcitura Bentley-Veyron

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.12.2006
Modelul de alaturi este un Bentley Continental GT peste care au fost aplicate formele clasice ale lui Bugatti Veyron. Si nu numai. Autori: germanii de la LEW Design.

In industria auto circula de ceva vreme zvonuri conform carora Bugatti va construi un model sedan care se completeze gama formata deocamdata doar din arhicunoscutul Veyron. Pana cand constructorul franco-german se hotaraste sa dezvolte un astfel de exemplar, casa de design germana LEW a hotarat sa transforme un Bentley Continental GT intr-un Bugatti.

Numele oficial al aratarii din imaginile alaturate este LEW Big Bang si aduna pe aceeasi masina faimoasa grila Bugatti, blocuri optice in stil Touareg si jantele imense, de 21 de inch, prezentate odata cu conceptul Saab Aero-X. Dupa cum se observa, majoritatea elementelor au fost preluate de la modele care fac parte din Grupul Volkswagen, caruia ii apartine si Bentley. Panourile caroseriei au suferit si ele modificari, cele originale fiind inlocuite cu unele din carbon, mai ales pentru ca masa totala a modelului sa scada. Partea posterioara aminteste de un Ferrari 599, pana si liniile cu rol aerodinamic reprezentand o preluare directa de pe modelul italian.

Nu doar partea exterioara a fost modificata, motorul reusind acum sa ajunga la 650 de cai putere in conditiile in care cuplul maxim este de 750 Nm. Nu a fost publicat timpul necesar pentru 0-100 km/h, insa se presupune ca acesta estev foarte apropiat de 4 secunde.

Comentarii (2)

  • dragos
    bentley-veyron ... ha !
    trag si englezi la masini germane ? Pt. ca aceasta "corcitura" e mai mult corcita cu Audi A6 in ceea ce priveste partea frontala. La spate ... aduce un pic a ferrari. Si totusi ... baietzii astia N-AU IMAGINATIE ?
    0 0
  • Dragos!!Esti cam prost din fire!!
    Bentley apartine grupului Vw la fel si Bugatti!Asa ca au voie sa le curceasca cum vor!Esti cam tamp tu... da las ca inveti!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru