Creste numarul inmatricularilor in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.08.2007
Potrivit Institutului National de Statistica numarul autoturismelor inmatriculate in acest an a crescut cu 41.3%.

Numarul autoturismelor inmatriculate de la inceputul anului pana in prezent, a crescut cu 41,3%, pana la 192.147 unitati. Si in cazul vehiculelor pentru transportul marfurilor s-a inregistrat o crestere cu 37,7% a inmatricularilor, ceea ce inseamna 43.851 de exemplare.

Intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) se arata ca in primul semestru 2007 s-au inregistrat cresteri ale inmatricularilor noi la toate categoriile de autoturisme. INS mentioneaza ca, potrivit metodologiei, sunt incluse in categoria noilor inmatriculari, autovehiculele noi fabricate in tara sau peste hotare, cat si autovehiculele de ocazie importate. Nu sunt cuprinse insa reinmatricularile survenite in urma schimbarii proprietarului prin vanzarea autovehiculului. Trebuie mentionat ca si autovehiculele vandute in leasing sunt inregistrate ca inmatriculari noi.

Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat la categoria motorete si motociclete, numarul acestor inmatriculari fiind de 2,9 ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2006, cand au fost acceptate pe strazile Romaniei 3.184 de unitati.

Pentru transportul de marfuri, numarul de inmatriculari noi a inregistrat cresteri la toate categoriile. Cea mai mare crestere s-a inregistrat la categoria remorci si semiremorci, unde numarul inmatricularilor noi a crescut de 2,2 ori, pana la 11.045 de unitati.

In primul semestru al acestui an au fost inmatriculate 181.050 de autoturisme, 1.990 de autocare, microbuze si autobuze, 31.370 de autocamioane si 1.436 de autotractoare si autoremorchere.

Comentarii (4)

  • ....
    ...SI CICA SA MAI SCOATEM TAXA DE PRIMA INMATRICULARE.MA-NTREB DACA AM MAI AVEA PE UNDE SA CIRCULAM.....
    0 0
  • laurro
    !!
    cu sau fara taxe de inmatriculari, de drumuri, licente si atestate, scoase de guverne imbecile si dezinteresate de soarta romanilor, noi ne dezvoltam si inaintam mult mai repede decat o pot gandii ei. daca ar putea sa tina pasul cu noi, am fi avut de mult un sistem de autostrazi si o infrastructura dezvoltata, care ar fi ajutat enorm economia, turismul, si altul ar fi nivelul de trai. nu mai spun cat s-ar reduce poluarea, prin faptul ca nu ar mai fi blocaje in care stai ore in sir cu motorul pornit !! dar pana o sa-si aranjeze afacerile, in asa fel sa poata fura si de aici cat mai mult, si pana isi impart pe felii prada, "taricenii" cu "gionistii" ne mai ametesc cu promisiuni si povesti. sunt curios pana unde vor ajunge cu tupeul si nesimtirea pe care le au, stiind foarte bine ca o tara intreaga nu-i vrea !! sa-i zicem ceva de dulce lui nea iorgovan, "parintele" constitutiei !!!
    0 0
  • auto
    cu taxa fara taxa se fura in ro. la guvern si parlament se traiests ca in povesti.prostimea plateste,si rabda. pana cand?....
    0 0
  • Fanfan
    Revolutie le-ar trebui da cu cine s-o faci???
    Ba taxa de prima inmatriculare ar trebui sa se numeasca altfel: TAXA PE PROSTIE!!!
    Shi cum altfel cand vinovatii principali sunt cei ce o platesc!
    Ia sa nu mai plateasca nimeni taxa asta imbecila sa vedem ce-o sa ne faca?
    o sa inchida tot poporul?
    o sa ne bata la talpi?
    o sa ne afume cu ardei iute sa le zicem unde tinem banii?
    DA ASA-I ROMANUL SE DUCE SHIO PLATESTE TOATE SCORNELILE GASTII DE IMBECILI DE LA GUVERNARE!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru