Crossover si minicar de la Seat

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.06.2007
Seat a anuntat ca intentioneaza sa lanseze doua noi modele: un crossover si un minicar low-cost.

In incercarea sa de a-si dubla vanzarile, Seat a anuntat ca va lansa doua noi modele: un minicar low-cost si un crossover de clasa medie. Anuntul vine la doua saptamani dupa ce Seat anuntase ca va dezvolta pana in 2011 doua modele de clasa D: un sedan sportiv de clasa medie si o familiala.

Minicar-ul low-cost va fi dezvoltat in parteneriat cu Skoda si Volkswagen insa nu va imprumuta nicio platforma existenta pentru ca va avea un design nou. Cel mai probabil motorizarile vor fi imprumutate de la cei doi mari constructori: propulsorul de 1.2 litri pe benzina de la VW si cel de 1.4 litri diesel de pe noua Fabia.

Crossover-ul se va plasa pe o piata foarte concurata de modele ca Toyota Rav4 sau Kia Sportage. Acesta va avea un look sportiv, tractiune integrala si va imprumuta tehnologie de la viitorul VW Tiguan.

O decizie finala privind intrarea in productie a modelelor propuse va fi luata saptamana viitoare in cadrul unei conferinte la care vor participa 20 de membri ai consiliului de conducere.

O decizie finala nu va fi luata decat la sfarsitul acestui an, dar daca vehiculele vor primi unda verde este posibil ca ele sa intre in productie tot in 2011.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru