CTR3, viitor supercar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2007
Concurenta in segmentul supercar-urilor se inteteste. Tunerii de la RUF vor lansa CTR3, o versiune de 700 de cai a modelului Porsche Cayman.

La 20 de ani dupa lansarea primului CTR, casa germana de tuning RUF a anuntat introducerea celei de-a treia generatii a modelului, odata cu deschiderea noii sale uzine din Bahrain. CTR3 va avea la baza versiunea de serie a modelului Porsche Cayman.

Imprumutand caroseria modelului Cayman, RUF a utilizat aceeasi tehnologie de curse folosita prima data pe modelul RT12. Motorizarea va fi asigurata de un motor bi-turbo de 3.8 litri care dezvolta 700 de cai putere si un cuplu motor de 890 Nm la 7000 de rpm. Pentru a scadea masa masinii, inginerii germani au adaugat caroseriei mai multe panouri din aluminiu usor si fibra de carbon, greutatea finala ajungand la doar 1.380 kilograme. Puterea motorului este transmisa cu ajutorul unei cutii secventiale in sase trepte care ii permite modelului sa atinga o viteza maxima de 375 km/h.

Prima generatie CTR, lansata in 1987 a depasit in performanta supercar-uri ca Ferrari F40, Lamborghini Countach si chiar Porsche 959. CTR3 se pare ca va duce traditia mai departe desi pretul sau de vanzare, 300.000 de euro, nu va fi foarte accesibil.

Comentarii (2)

  • CTR3 ... chayman sau carrera gt ?
    Nu fac nimic decat sa-mi spun propria parere , vizavi de CTR3 ; Mi se pare o contopire fara imaginatie. "Cayman feat. Carrera GT - CTR3" . Nu cautati pe net, nu e o nici-o melodie, e un simplu model de Porsche, preparat de unul din miile de tuneri. Salut pe-aceasta cale si echipa AutoMarket !
    0 0
  • draguta
    sunt frumoase decupajele din spate, in dreptul rotilor. fata aduce putin cu GT3/GT3 RS spatele are stopuri cam de Carrera GT
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru