Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Cum va arăta interiorul unei mașini în 2025? Conceptul ID16 vine la Frankfurt încercând să răspundă la această întrebare

Publicat Joi, 20.08.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 0
Cum va arăta interiorul unei mașini în 2025? Conceptul ID16 vine la Frankfurt încercând să răspundă la această întrebare - Poza 1
Compania americano-chineză Yanfeng Automotive Interiors aduce la Salonul Auto de la Frankfurt o viziune proprie asupra interioarelor mașinilor de peste 10 ani. Conceptul care găzduiește acest interior se numește ID16.

Salonul Auto de la Frankfurt nu va aduce doar modele de serie și concepte ale mărcilor cunoscute la nivel mondial, ci și noutăți ale unor branduri care înceacă să spargă gheața pe piață sau care până acum au activat ca furnizori, deci sunt cunoscute în special în zona de business a industriei auto. Este și cazul celor de la Yanfeng Automotive Interiors, un joint venture americano-chinez format abia în luna iulie între compania chineză Yanfeng Automotive Trim Systems și americanii de la Johnson Controls și care susține că este "principalul furnizor de subansamble și părți componente ale interioarelor de mașini din lume".

Conform unui comunicat de presă publicat astăzi, cei de la Yanfeng vor aduce la Frankfurt un concept care are rolul de a demonstra capabilitățile companiei și de a le oferi tuturor celor prezenți la cel mai mare eveniment auto european din a doua jumătate a anului o imagine vizionară a modului în care se vor prezenta interioarele auto în anul 2025.

Deși deocamdată putem admira doar o schiță a interiorului conceptului pe care Yanfeng l-a botezat ID16 (Innovation Demonstrator 2016), avem câteva indormații legate de soluțiile pe care le va oferi acesta.

Aflăm, de exemplu, că prototipul prezintă 30 de inovații tehnologice și de produs, printre care se numără lumina ambientală multicoloră LED sau o nouă tehnică de aplicare a stratului superficial de piele naturală sau artificială pe spuma poliuretanică. O altă noutate este transformarea cotierei de pe portiere într-un spațiu încălzit care oferă astfel mai mult confort pe timp de iarnă.

Alte inovații interesante vizează panourile de uși din piele sau textil care pot fi luminate diferit în funcție de tiparul ștanțat pe material sau un spațiu modular de depozitare în consola centrală care, spun cei de la Yanfeng, le va oferi producătorilor un avantaj major prin scăderea cu 30% a masei acestui element interior.

Detalii și imagini animate cu unele dintre soluțiile prezente pe conceptul ID16 pot fi regăsite pe site-ul special dedicat de Yanfeng prezenței companiei la Salonul Auto de la Frankfurt.

via Yanfeng


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru