Cursa pentru Saab: a ramas doar Spyker

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Olandezii de la Spyker au ramas singura companie interesata de cumpararea Saab. Daca afacerea nu va fi perfecttata pana la sfarsitul lunii, GM inchide Saab.

General Motors a anuntat oficial ca producatorul olandez de nisa Spyker este singura parte ramasa in cursa pentru cumpararea marcii Saab, dupa ce chinezii de la BAIC s-au multumit doar sa cumpere platformele si know how-ul de productie pentru modelele 9-5 si 9-3.

"Cred ca este posibil sa vindem Saab pana la urma", a declarat Ed Whitacre, noul CEO General Motors, intrebat daca exista sanse ca Saab sa fie vandut pana la sfarsitul acestei luni. Daca nu se va intampla acest lucru, Saab va disparea de pe harta producatorilor lumii, sefii GM fiind hotaarati sa lichideze compania.

Operatiunile de restructurare General Motors au inclus eliminarea din portofoliul companiei americane a nu mai putin de patru branduri auto cunoscute: Hummer, Saturn, Pontiac si Saab. In America de Nord, GM a ramas cu Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC, acestea fiind completate de Opel in Europa si de Holden in Australia.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru