Cursele ilegale, pedepsite cu nuiaua in Malaezia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.04.2008
Pe langa amenzile mari si anii grei de inchisoare, soferii indisciplinati din Malaezia vor primi si batai cu nuiaua.

Esential

3178 de dolari este amenda maxima pentru soferii indisciplinati din Malaezia care sunt la a doua abatere.

Fenomenul curselor ilegale este raspandit deja in toata lumea, autoritatile cautand frecvent masuri de pedepsire cat mai drastice a soferilor si oranizatorilor.

Daca in Marea Britanie si California, masinile celor care participa la curse ilegale sunt strivite si trimise apoi la fier vechi, se pare ca in Malaezia autoritatile au venit cu o solutie si mai ingenioasa: bataia cu nuiaua.

In prezent, in statul asiatic, autoritatile se confrunta cu mari probleme create de asa numitii "Mat Rempits", soferi indisciplinati care conduc motociclete modificate. Acestia participa la curse ilegale care atrag un numar foarte mare de curiosi.

Autoritatile malaeziene au aprobat un pachet de legi care sanctioneaza grav soferii indisciplinati, participantii la curse ilegale si organizatorii acestora. Noua lege presupune ca la prima infractiune soferii sa primeasca o amenda de 1597 de dolari si o sentinta de maximum cinci ani inchisoare. In plus carnetul de conducere se suspenda pe o perioada de 3 ani.

La a doua abatere, infractorii vor primi o amenda de 3178 de dolari si o sentinta de maxim 10 ani inchisoare.

In plus, aceasta pedeapsa va fi insotita de trei batai repetate cu un baston sau o nuia.

via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • Victor
    Hai frate....Acela din poza este "calaul"?
    0 0
  • AndreiRN
    Interesant
    Daca dupa 5 ani de puscarie inca iti mai arde de curse de strada intradevar pot spune ca este un pasionat cronic.Nuiele la fund in public ar fi un spectacol interesant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru