DACIA 40 | Dacia 1100, prima reclama

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.08.2008
Eroul primului spot publicitar Dacia a fost modelul 1100, iesit acum fix 40 de ani pe portile uzinei de la Mioveni.
Sitagme ca "inteligenta inginerilor romani" si "tehnologie de ultima ora" apartineau limbajului utilizat cu precadere la prezentarea modelelor auto din anii '60. Ce merita mentionat este faptul ca modelul Dacia 1100 insemna enorm pentru anul 1968. Mult mai mult decat inseamna orice alt model din zilele noastre.

Comentarii (8)

  • george
    DATA DRACULUI MASINA ASTA...
    Desi suna cam propagandistic sintagma "inteligenta tehnologica" de la inceputul clipului, masina asta chiar era isteata...fara nici un fel de gluma: frane pe disc pe toate rotile, suspensie independenta pe toate rotile, jante de 15 toli...si configuratie de Porsche (totu` spate)...la vremea respectiva numarai pe degetele de la o mana masinile care aveau asa ceva...

    In rest, clipul e intr-adevar plin de panglici si soparle...masina asta a fost conceputa de frantuji si din cate mai tin eu minte, anumite piese si componente n-au fost niciodata produse in Rumanica...
    2 0
  • BogdanS
    reclama
    cum suna.. in fiecare al noualea om e inginer .... cu Manole zece care-i si intrece :))
    0 0
  • bismark
    ingolstadt
    Seamana leit cu Audi de pe timpurile acelea .
    Defapt si in zilele noastre Dacia e Sora lui AUDI pentru ROMANI .
    ROMANII cind nau ce face isi mai cumpara o Dacie noua sau un Audi.
    0 3
  • flaviu
    hehe
    meserie reclama pt timpurile alea...dar coloana sonora parca-i desprinsa dintr-un film horror
    0 0
  • TANASE
    dacia 1100
    Masina ca asta nu se va mai fabrica niciodata in Romania. Robustete si fiabilitate sunt doar doua dintre cuvintele care caracterizeaza aceasta masina.Doar cunoscatorii si posesorii acestui tip de masina stiu despre ce vorbesc.
    3 1
  • Mitica
    Dacia 1100
    Am fost fericitul posesor al unei astfel de masini. Cu ea mi-am inceput activitatea ca sofer amator si am condus-o cca. 90000 km.
    Am fost extrem de multumit de ea si aveam o vorba: "masinuta asta nu te lasa niciodata la greu" si nu era gratuit ceea ce spuneam. Am avut situatii dificile din care am iesit cu bine impreuna cu Daciuta mea. Pe vremea aceea la urcarile in panta aproape ca nu-mi statea in fata nici o alta masina.
    4 0
  • daniel
    cometarariu
    daca dacia e masina mecedesul ce e???
    2 2
  • cardei catalin
    dacia
    am o dacia 1100 si ma mandresch cu ia merg oriunde cu ea am fost si in italia si ma mandresch cu ea o iubesc forte mult ....................................................
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru