DACIA 40 | Echipe Dacia Rally de-a lungul timpului

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.08.2008
Dacia a participat, inainte de '89, la raliuri interne si internationale de succes. 1100 si Dacia Sport faceau furori!

Comentarii (7)

  • FAN DACIA
    PLM
    FACEAU FURORI TRASE DE AVION,NU?AM SHJI EU UN SPORT SA FIM SERIOSHJI
    0 2
  • B.Boy Miro
    Faceau furori....
    faceau furori pentru ca nu aveau motoarele care le ai tu si eu pe sport.....documenteaza-te putin. Iti zic eu ca e interesant. Ramai masca cand vezi ce motoare si alte chestii aveau masinile alea pe vremea lor!
    1 0
  • profesoru
    pune in cantar
    Daca analizezi rezultatele din competitiile internationale si pui in balanta, ai vei avea un punct de vedere corect. Eu ca fost angajat al sectiei rally DACIA pot sa-ti spun ca stateam foarte bine.
    1 0
  • Pesso
    Hehe... si tati meu in poze acolo ! Sunt mandru!
    0 0
  • Mircea
    Aveau succes
    Nu scapam nici o cursa inainte de 90, in preajma localitatii mele, mai ales ca erau putine. Se modificau la greu aceste Dacii. Erau motoare cu pana la 4 carburatoare. era incredibil ce puteau scoate din ele. Doar masinile Lada le faceau fata, aveau cursa mai scurta si intrau mai usor in ture. La cursele internationale erau avantajati de regulamente, care erau pe cilindree pe atunci. Ce mandrie cand am castigat Raliul Acropolis! Cred ca o echipa de raliuri Logan sau Sandero ar putea reprezenta Romania! In galben, ca atunci!
    1 0
  • Mircea
    Dacia Turbo
    Nicu Grigoraj a adus Dacia lui Sport de curse (o folosea si la viteza si in raliuri, cu alte suspensii) la 200 CP! Era motorul de 1400 cu chiulasa si turbo de pe Renault 5 Turbo! Anvelope de 225! Era nebunie pentru acea vreme.
    1 0
  • george BV
    dacia rally
    pe vremea aceea eram fan DACIA si imi placeau si raliurile pasiune care a ramas si in ziua de azi , imi pare rau dar trebuie recunoscut k DACIA nu a castigat nici-un raliu international singura clasare mai buna a fost cea a lui Stefan Vasile din raliul Portugaliei 1985 la clasa 1300 dar sa nu uitam ce ne faceau echipele de uzina Skoda ,Lada ,Fso care ne bateu la noi acasa si nici macar Nicu Grigoras care participa in "cupa tarilor socaliste" cu performanta Dacia sport turbo nu prea stralucea. Asta e istoria buna rea este istoria noastra.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru