Dacia a inregistrat o crestere de 20% in primul semestru al 2009

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.07.2009
Vanzarile Dacia din primul semestru al acestui an au crescut cu 20%, iar nivelul exporturilor din aceeasi perioada a depasit vanzarile inregistrate in prima jumatate a anului 2008.

Esential

127.842 unitati a vandut Dacia in prima jumatate a anului 2008.
130.000 unitati Dacia au fost exportate in primul semestru al anului 2009.

Producatorul indigen de automobile a inregistrat un succes remarcabil in primul semestru al acestui an, Dacia reusind sa vanda peste 153.000 unitati in aceasta perioada. In comparatie cu primul semestru al anului 2008, producatorul roman a vandut cu 20.3 % mai multe unitati in acest an decat in aceeasi perioada a anului trecut. Exporturile Dacia din primele sase luni din 2009 au depasit vanzarile din primul semestru al anului trecut.

Dacia a vandut doar 127.842 unitati in primul semestru al anului 2008, pe cand aceeasi perioada din anul 2009 a adus exportul a 130.000 de unitati. Cresterea inregistrata de Dacia este remarcabila, iar producatorul indigen isi pastreaza pozitia de lider detasat al vanzarilor de pe piata interna, in ciuda situatiei economice din lume si din Romania. Astfel, Dacia are o cota de piata apropiata de 30%, care se afla intr-o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceste valori au fost inregistrate in ciuda faptului ca Dacia a marcat o scadere de 49.5% a vanzarilor in primului semestru al anului, fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Via | Dacia

Comentarii (4)

  • truthseeker
    Bravo Dacia !
    e un succes pentru ca produce masini fiabile cu o valoare de achizitie foarte corecta !
    7 3
  • mihai2001
    Masini ieftine de criza...
    Dacia e masina perfecta pentru un pensionar care face 4500 de Km anual. La mai multi nu stiu cum sta cu fiabilitatea daca ne gandim la o perioada de utilizare de 4-5 ani.
    2 6
  • catalinux
    Dacia=fiabilitate
    Pt cei care se intreaba daca o dacie o poate duce 4-5 ani le spun ca pot avea raspunsul cel mai facil la taximetristi. Am mers cu taxi de 5 ani cu 260.000km la bord, masina la care in afara de revizii si cateva elemente de suspensie datorate drumurilor din tara, altceva nu s-a defectat. Mai are rost sa spun ca nu scartia mai mult decat un logan utilizat normal 50.000km sa zicem. Deci da, sunt masini foarte fiabile.
    2 1
  • adn opel
    catre catalinux
    Lasa rata in cotet ca macane,nu zic aia cu Mercedes asa ceva ,esti naiv,la revizie cred ca au schimbat si motorul si tu nu ai aflat,ori lucrezi la un dealer Dacia si faci pompa,am 3 Logan si sunt VARZA ,colegii mei la fel ,niste junghiuri ce ruginesc pe zi ce trece,nu suntem taxi dar avem firme,ne-au dus in sapa de lemn aceste ,,masini,,le vom vinde urgent,costa piesele de mori,la mai mare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru