Dacia cucereşte piaţa din Spania: cea mai mare creştere în luna iulie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.08.2010
Dacia a fost brandul auto cu cea mai mare creştere pe piaţa din Spania în luna iulie. Constructorul român a vândut 1325 de maşini, în urcare cu 60.8 procente.

Esential

1325 de maşini a livrat Dacia în Spania în luna iulie.
309 exemplare Duster au ajuns în iulie pe piaţa spaniolă.

Nu numai Germania suferă de pe urma scăderii pieţei auto. Nici Spania nu se descurcă foarte bine, scoaterea programului de stimulare a înnoirii parcului auto ducând la rezultate dezastruoase în luna iulie. Mai exact, pe piaţa iberică s-au înregistrat 82.605 unităţi vândute în luna iulie, cu 24.2 procente mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, lucrurile nu au stat chiar atât de rău pentru Dacia. Pe fondul scăderii accentuate a vânzărilor, constructorul român a înregistrat o creştere fantastică, alături de alte două nume mari din industrie, Porsche şi Jaguar.

Mai exact, Dacia se poate lăuda cu cea mai mare creştere de pe piaţa din Spania, vânzările sale fiind, în luna iulie, mai mari cu 60.8%. În ansamblul pieţei spaniole, dominate de Seat, Volkswagen şi Renault, Dacia se poziţionează pe locul 17 în topul celor mai bine vândute mărci în luna care tocmai s-a încheiat, cu 1325 de maşini livrate.

Evoluţia pozitivă a brandului românesc se datorează în mare parte rolului jucat de noul Duster, SUV-ul clasându-se pe poziţia a opta în topul celor mai bine vândute vehicule 4x4 din Spania, cu 309 exemplare livrate în iulie.


Top creşteri
Dacia 60.8%
Porsche 59%
Jaguar 30.3%
  Top scăderi
Honda -58.4%
Dodge -68.7%
Suzuki -51.2%

  Top 10 cele mai vândute vehicule 4x4  
1 Ford Kuga 959
2 Volkswagen Tiguan 769
3 BMW X1 560
4 Toyota RAV4 449
5 Hyundai ix35 428
6 Audi Q5 415
7 Honda CR-V 323
8 Dacia Duster 309
9 Volvo XC60 286
10 Renault Koleos 243

via | autoblog

Comentarii (17)

  • Dacia = Shit
    4 27
  • culca-te la loc
    Îi mai loveşte căldura pe unii, iar neuronul se dezmorţeşte un pic, permiţând astfel cugetări adânci şi emiterea unor păreri de mare valoare intelectuală.
    19 3
  • LLCoolJ
    ?
    Imi place ca doar frustratii care au logan pot aprecia astfel de masina..ii recunosti dupa topicurile de genul...bv dacia ati reusit:))
    7 21
  • Marius
    Mai vedem noi
    Hai sa ne punem mintea la contributie si sa gandim ca niste occidentali:

    1.Daca un neamt cu salariu de 2000 euro/luna nu ii ieste rusine sa cumpere o Dacie, chit ca este a doua masina a familiei, noua de ce ne-ar fi rusine cu ea?


    2.Daca scrie pe ea DACIA LOGAN, va sa zica imi este rusine ca roman. Daca ar scrie pe ea, ca in Rusia de exemplu - RENAULT LOGAN, atunci nu mi-ar mai fi rusine.

    3.Francezii astia au facut un model low-cost beton, pt banii ceruti pe o Dacie. Dar, fiind si ieftina si cu tehnica frantzuzeasca, nu poate fi extrem de fiabila iar motorul sa duca sute de mii de km.

    Eu zic ca o astfel de masina merge cumparata si exploatata 4-5 ani sau 100 000 km. Peste aceste valori - Dumnezeu cu mila.....dupa posibilitati coane Fanica.
    4.Incredibil ce context favorabil au avut francezii astia. Au lansat Dacia low-cost cam pe la inceputul crizei economice, vand si acum bine, si vor mai vinde bine cativa ani. Dar, odata si-odata vor cadea in plasa cu acest brand, iar sacalii de indieni sau chinezi stau la panda sa-l cumpere. Spun asta pt ca, francezii nu inteleg ca exista o suprasaturare cu acest brand, care nici macar nu are o istorie sau o traditie, ci este nascocit de comunistii din Romania. Ar fi fost misto daca ar fi scos modele superieftine, ceva mai fiabile, modele mici de oras, si cu motoare extrem de economice. De exemplu, o masina mini sau de clasa mica de la Dacia, cu motor diesel de 0.8 sau 1 litru, ar rupe spinarea la constructorii germani sau asiatici. Ramane de vazut totusi.
    12 7
  • Dacia e fiabila
    @Marius - Un motor Renault montat pe o Dacie tine cam 3-400.000 de kilometri, zile sa ai ca sa-i faci pe toti.
    13 0
  • @Marius
    ai mers tu cu dacia 100000km si a cazut ca sa vorbesti?a mea e din 2005,are 174000km si nu am avut nicio problema.unde mai pui ca nu am respectat nici reviziile,am schimbat consumabile cand imi aminteam sau cand cadeau si nu mai erau bune(bujiile).asa ca numai vorbii din auzite,da e o masina spartana,nu are exteriorul unei alfa romeo si nici interiorul unui mercedes,dar e o masina care te duce fara probleme unde ai nevoie si cu un pret bun pt intretinere.o zi buna
    15 0
  • LLCoolJ
    ?
    Marius ai dacia?
    7 0
  • DUSTER-un succes
    1. Posesorii de Porche si jaguar sigur nu cumpara DUSTER.

    2.Poate cumpara celelalte modele din topul de 4x4 ,desi nu e chiar sigur.

    3. Polarizarea veniturilor e prezenta peste tot in lume SUA, China,Brazilia Romania etc., e normal sa aiba si aia vanzari si ceilalti cu DUSTER.

    4.Topul de la 4x4 reprezinta pozitia de drept si de fapt a lui DUSTER , dar fiind abia la inceput poate urca in clasament , avand raport calitate pret bun.

    PS: AZI am ajuns la un Drive-test cu DUSTER, mi se pare ok =Reusita, ar fi interesant sa aiba un cruise control (pilot automat-impropriu) si /sau cutie automata necesara pe anumite piete.

    Poate si gama de culori se poate imbunatati cu un verde, albastru etc

    Un + pentru inelul de la schimbator la mansalier,e bun pentru tarile unde poti bea o bere si conduce -ADICA NU SI IN ROMANIA(ceea ce e foarte bine)
    3 2
  • @LLCoolJ
    Mie mi se pare ca tu esti cam frustrat, cocalar cu bicicleta.
    @Marius
    Prietene, noua nu ne trebuie modele mici, de oras, cu motoare diesel de 0.8. Din ceea ce vorbesti probabil ca ori nu ai o masina, ori habar nu ai cum functioneaza o masina.
    Dacia s-a dovedit a fi masina perfecta pentru Romania. Motorizari acceptabile si suficient de fiabile, spatioasa, garda la sol mare, destul de comfortabila la drum lung si pe de-asupra mult mai ieftina decat concurenta. Plus ca vine in toate gamele necesare (sedan, monovolum, hatchback si mai nou si SUV).
    In curand o sa apara si limuzina si am inteles ca vor scoate si un mini (scria intr-o revista de profil)
    Toate cele bune
    6 1
  • Snobism
    Snobismul si superficialitatea la romani este o virtute .
    Pentru straini , Dacia este o investitie , la ei banul are respect si putere .

    @ bunir - dacia = shit - ! - bunicatu a avut dacie , taicatu a avut dacie , este foarte posibil ca tu sa fi fost conceput intr-un 1300 / 1310 .

    @ Marius , stii ce se spunea despre Dacie , lucru care e valabil si acum nu ? " E buna ca poti sa cari cu ea " - Este absolut idiot si naiv sa spui ca Dacia este o masine de 100.000 Km .

    Suntem singura tara care prin cetatenii ei frustrati , obsedati de BMW-uri , de prin anii 95-99 , la momentul actual , martzoage cu peste 180.000 km , ne denigram la Brand-ul cel mai rasunator in prezent al Romaniei .

    Incultii de cartier , prefera sa dea 4000 E pe o caruta plina de rugina , sa se lauda ca au in talon pus 150 CP , in realitate ~ mai putin de jumatate , si daca e la liniutza ii fac pe toti cu Panda-ul meu , ei bine cretinii astia ar putea f.bine sa cumpere un Sandero , sau orice alta masina , noua , cu o suma de bani relativ mica in plus .

    In incheiere - Dacia nu tine cont de fraierii romani , si continua sa vanda cu liste de asteptare de jumatate de an in Italia , Franta , Germania , Spania .
    9 1
  • dis iz ză şit
    Hai să vedem ce spun nemţii (ăia na.... care fac BMW, Mercedes Audi etc.)

    http://www.autobild.de/artikel/auto-bild-17-2010_1169974.html

    Folosiţi Google translate.
    Daţi la poza Bild 5 von 8, acolo titul articolului este... "Phanomen Dacia."

    Ia să vedem ce zice Stern despre statistica ADAC (da, da.. chiar ADAC-ul ăla care a răsturnat Loganu')

    Ia uite titlu tocmai în Stern.... ai dracu nemţi, vor să moară cocălarii de romanica de inimă rea:
    "Mercedes top, Dacia aber auch" adică pe olteneşte
    "Mercedes în Top, Dacia la fel"

    Asta ca să nu ziceţi că dacă dau la francezi, că sunt broscari, socialişti, patrioţi etc. şi e normal să zică "de bine"

    Traduceţi copii, traduceţi... şi apoi băgaţi la cap.

    Nu, nu am Dacia şi nu am avut, deşi am condus Dacia 1300 (anii '70), 1310 berlină şi break, Super Nova, Pick-Up şi Logan. Am Suzuki Ignis 4x4 şi VW Golf 5 ambele cumpărate noi din Romania, amblele cu casco.
    6 0
  • Mda
    eu nu-i inteleg nici pe cei care spun ca Dacia e de rahat, nici pe cei care spun ca ar fi mai bine sa cumperi un Sandero nou decat un sh cu 180.000 de km, e o chestiune de alegere, Dacia e pe drumul cel bun, f bine, dar asta nu inseamna ca AR FI BINE ca cine vrea o masina pana in 10 mii de euro trebuie sa-si ia Dacia neaparat, deci asta cu cretinii care nu-si iau dacie e o cretinitate in sine sa spui asta, eu am un "cazan" de 190 de mii de km si nu l-as da pe o dacie noua, dar prin asta nu inseamna ca denigrez dacia, e o masina buna la banii ei, dar una e una si alta e alta, sunt persoane care vor mai mult decat un simplu mijloc de transport, unii vor si confort, si siguranta mai mare si prefera un sh cu toate avantajele si dezavantajele, deci...Alex, snobi sunt peste tot, cocalari si manelisti ii vezi in orice marca, incluziv in Dacie, cu inscriptii pe capacul portbagajului gen: silviu, costel, m3, nike, etc...
    4 1
  • LLCoolJ
    ?
    @Dan, vorbesti foarte coerent...si ai si casco..:))
    1 3
  • LLCoolJ
    mistake
    pentru ignis era replica
    1 2
  • ...............
    ..............
    sa bage si cutii automate si o sa fie si mai multi clienti in toata europa....si sa intre odata pe piata din Anglia
    3 0
  • *******
    loganu are cutie automata ......sau trimis in EUA un lot destul de mare ..in europa nu e cerere momentan .....comentarile proaste sunt de la oameni care pentru ei conteaza brandul .....uitativa cate taxiuri sunt loagnuri care au 200-300 -400 mii km intr-un timp foarte scurt 4 -5 anii ....si nu au probleme
    5 0
  • top 100
    xxx
    1. Nu am Dacie.
    2. Bv Dacia.
    3. Unii dintre voi sunteti frustrati ca nu aveti bani de o ,,DACIE" noua.
    4. Are deja motorizare euro 5.
    5. De la anul toate motorizarile vor fi euro 5.
    6. La anul va fi disponibila si cutie automata , si alte motorizarile vor avea mici modificari (din cate am inteles).
    7. Am avut 1310 si am mers cu ea 170.000km si nu a avut nimic (nu am schimbat decat consumabilelele).
    8. Am vazut Loganuri taxi cu peste 250.000km turate la rosu si merg de minune , merg ca noi.
    9. Nu puteti sa va asteptati la o masina f f buna, deoarece nu este o masina de 20.000euro < .... .
    10. Dupa cati bani dati pe ea eu zic , ca merita.
    11. bafta.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru