Dacia, Fiat si Hyundai cresc vanzarile auto din Germania: +40% in mai

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Germania, cea mai importanta piata auto europeana, a profitat de programul Rabla si a ridicat numarul de masini vandute cu 40% in luna mai fata de anul trecut.

Cea mai importanta piata europeana ca volum a crescut in mai cu 40% fata de aceeasi luna a anului trecut, principalul motiv al acestei explozii fiind legat de continuarea programului "Rabla". Desi in prima faza trebuia sa se incheie la sfarsitul lunii aprilie, programul a fost prelungit de guvernul german pana la sfarsitul acestui an. Fiecare german care renunta la masina veche se poate baza pe un bonus de 2500 de euro la cumpararea unui nou autoturism.

Cresterea efectiva fata de anul trecut este de 385.000 de unitati, luna mai fiind a patra consecutiva in care piata germana creste in comparatie cu 2009. Conform oficialilor germani, acest ritm de crestere va duce rezultatele de piata ale acestui an cu mult peste cele ale anului trecut, cand in Germania s-au cumparat circa trei milioane de masini.

Analistii admit faptul ca programul de reinnoire a parcului auto din Germania a avut un efect ridicat, insa sustin ca cifrele din 2010 vor scadea simtitor in lipsa oricarui program de stimulare a vanzarilor.

In plus, chiar daca Germania va continua programul Rabla, faptul ca cererea de pe aceasta piata va fi satisfacuta la inceputului lui 2010 va avea un impact evident asupra vanzarilor.

Hyundai este producatorul care a profitat cel mai mult de pe urma cresterii, vanzarile marcii coreene urcand cu 146% fata de luna mai 08. Pe locul al doilea in topul cresterilor din luna mai se afla Renault si Dacia, ale caror vanzari sunt calculate impreuna in Germania: +117%. In clasamentul cresterii vanzarilor urmeaza Fiat, cu +102%.

Foarte interesant este faptul ca brandurile germane premium (Audi, BMW si Mercedes) au raportat scaderi ale vanzarilor in luna mai, clientii germani concentrandu-se in special pe cumpararea modelelor de segmente reduse in aceasta perioada. Clasele mini, mica si compacta au crescut in vanzari, de altfel, cu 93%.

via | AFP

Comentarii (9)

  • Hunter
    Degeaba....nemtii-s nemti, si fac orice cu cap. E normal ca programul lor de stimulare a parcului auto a prins la public, din moment ce statul iesea la interval cu 2500 de euro de caciula, iar la neamt ii convenea sa mai puna 5-6000 de euro, si avea masina noua, chiar si Dacie sa fie, ca doar 3 ani nu il doare capu cat ii in garantie, iar dupa cei 3 ani in care si-a facut treaba cu machinuta, fie o tine, fie o da....cel mai probabil varianta a doua ca asta e mentalitatea vestica.
    La noi in loc sa ofere mai putine locuri pentru dosarele de casare a masinilor vechi (chiar cred ei ca or sa fie toate cele 60.000 de locuri validate ?!), dar cu posibilitate de prelungire in cazul in care erau mai multi doritori decat locurile desemnate, ei s-au scremut la 800 de euro de rabla. De unde dracu sa aiba romanu bani, unde e stimulentu cand pana si la un Logan, cand stai si cantaresti problema, 800 de euro pe de-o parte....si restu pana la 7-8000 de euro....cam descurajant !!!

    Nu zice nimeni sa dea si la noi 2500 ca la nemti, da macar 1500 ar fi sunat mult mai bine :D
    14 0
  • cristian
    Adica cei mai slabi
    Cele mai ieftine posibil.

    Din pacate roadele investitiei o sa le culeaga putin mai tarziu.
    1 8
  • Mestere, fara pic de respect: Esti varza!

    Pentru cei ce nu stiu de ce, nu mai mai are sens sa repet ca oricum o sa fie lipsit de cohones si o sa stearga comentariul.

    Ce autoritate sa mai ai si ce respect sa mai astepti de la cei din jur, daca nici macar nu iti accepti o simpla greseala.
    2 11
  • mircea
    @Alex
    Se accepta, se accepta. Din cauza asta s-a si corectat.

    Am ajuns insa la comun acord cu utilizatorii nostri ca toate comentariile legate de erori de scriere si typo sa fie sterse, cu multumirile de rigoare. Pentru a lasa pe site doar comentariile legate de subiectul discutiei.

    Ai un ton extrem de acid :)
    10 1
  • NeoGalaxy
    Mda :)
    In textul de mai jos... cred ca este o greseala :) "Cresterea efectiva fata de anul trecut este de 385.000 de unitati, luna mai fiind a patra consecutiva in care piata germana creste in comparatie cu 2009" :))))))))
    2 2
  • Silverblade
    nedumerire
    Autostrada din poza o fi cea facuta de Bechtel in Transilvania sau e vorba de coridorul IV "pan-european" (mai ca-mi vine sa ma ridic si sa salut cand aud titulatura asta). Ca din Germania nu cred sa fie... :-))
    2 0
  • WOW
    Multumesc Automarket pentru ca imi ofera ocazia, mie ca roman, de a vedea autostrazi (din alea adevarate, cu 3 benzi pe sens, marcaje si indicatoare ca lumea) macar in poze... :D
    3 0
  • =))
    =))))))))..o sa vedeti autostrazi dealea pe la noi cand o fi iar Bunica fata mare...:))=)))
    1 0
  • Risipa.
    Ma uit la poya simi zic: ce risipa. Cum au putut sa puna atatea panouri? Deasta este criza fratilor. Sigur nu e poza made in Romania.
    Respect
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru