Dacia intrerupe productia pana pe 7 decembrie

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.11.2008
Dacia a intrerupt de astazi productia la uzina din Mioveni. Muncitorii vor fi platiti in aceasta perioada cu 85% din salariu.

Esential

85% din salariu vor primi muncitorii de la Dacia pe timpul pauzei de productie.

Dacia inchide de astazi si pana pe 7 decembrie productia la fabrica din Mioveni, pe fondul prabusirii cererii pe piata auto interna.

Principalul motiv pentru care a scazut cererea pe piata interna este legata de conditiile de creditare, peste 60% din cumparatorii dacia achizitionandu-si automobilele prin credite sau leasing. In plus, oficialii Dacia sustin ca efectele taxei auto de poluare au dus la importul masiv de masini second-hand in detrimentul produselor noi.

Potrivit lui Nicolae Pavelescu, liderul sindical de la Dacia, salariatii vor ramane acasa ca urmare a intreruperii activitatii si vor primi 85% din salariul brut, conform contractului colectiv de munca al Dacia pe anul 2008.

In primele noua luni ale acestui an, Dacia a vandut 194.165 unitati, in crestere cu 17% fata de perioada similara a anului trecut.

Via | Mediafax

Taguri: Dacia

Comentarii (2)

  • Marius
    Despre Dacia
    Ce ma bucura si enrveaza totodata la marca asta ar fi:
    1.Suna ca dracu "Dacia".Zici ca suntem la istorie.Pe bune, pt comunisti brandul a sunat bine.Dar puteau si ei fie sa-l rebranduiasca, fie sa renunte la denumirea asta si sa fie peste tot Renault.Oricum e aceeasi marie cu alta palarie.
    2.Sunt masini noi si bunicele pt timpurile noastre, pt banii nostri si pt drumurile "de ev mediu" din romania.Pana si drumurile de piatra construite de romani in antichitate au fost mai reusite.
    3.Service-urile auto Dacia din Romania sunt de cacao.Preturi nesimtit de mari si manopere pe masura.Da-o dracu de treaba.E o vrajeala si o bagabontzeala tipic romaneasca.
    4.Dacia Logan/Sandero, e o masina beton raportata la pret-calitate-performante.Pentru tampitii care nu stiu, e doar o masina cu care te deplasezi pe sosea sin punctul A in punctul B. Atata tot si nimic mai mult. Daca vrei masina adevarata scoti bani grei din buzunar si iei ceva bun si adevarat de lux. Dar agaricii din Romania nu vor nici Dacia, dar nu au bani nici de o masina straina buna. Si mai si comenteaza nesimtitii.
    5.Se putea totusi un design mai bun pt masina asta nationala.Din pacate, filosofia bleaga si moale rau a francezilor isi spune cuvantul si aici.Uitati-va la Skoda, cu tehnica de Volkswagen. E beton. Dar vrajeala francezilor a produs in Romania numai strutzocamile.Se putea ceva mult mai bun la banii ceruti de francezi. Dar, daca designerii Renault sunt asa de prosti si concep o masina romaneasca cu barda, lasa sa cumpere altii masini second de la nemti. Inca o data se confirma atitudinea si superioritatea nemtzeasca asupra latinitatii, chiar si in domeniul auto. Suntem moi rau. Suntem blegi rau. Suntem prosti.
    0 0
  • Autogreen
    coca
    Ai dreptate, de dacia ne batem joc, nu o intretinem o incarcam cu tot felul de rahaturi, la BMW cand facem revizia stam si inghitim preturi aberante si nu zicem nimic, ca deh e BMW, se poate, ce daca se sparge cutia de viteze! E un fel de sunt mandru si ma laud ca s-a pisat vedeta x pe mine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru