Dacia nu a atins cota de piata pentru Romania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.09.2007
Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a anuntat ca Dacia inca nu a atins cota stabilita pentru Romania.

Automobile Dacia nu a atins deocamdata cota de piata minima stabilita pentru Romania, nivel la care rentabilitate companiei ar putea fi afectata, a declarat astazi vicepresedintele companiei, Constantin Stroe, citat de Mediafax.

"Dacia are in prezent o cota de 33% din piata locala si nu a atins inca nivelul minim preconizat de noi. O cota de 30% este un coeficient din piata locala care ne asigura linistea", a mai spus Stroe.

Automobile Dacia estimeaza pentru acest an o productie de 225.000 de masini, respectiv de 275.000 de unitati in 2008. Capacitatea de productie a fabricii va fi extinsa anul viitor la 350.000 de unitati pe an, productia efectiva urmand sa atinga acest nivel in 2009.

Ulterior, capacitatea de productie ar putea fi extinsa, in functie de cererea pietei, la peste 400.000 de unitati. Dacia a consemnat, in primele sase luni ale anului, vanzari totale de 111.834 de vehicule la nivel mondial, in crestere cu 8% fata de volumul aferent primului semestru din 2006, pe fondul avansului semnificativ inregistrat de modelul Logan.

Romania este a sasea mare piata pentru Renault, la nivel mondial, grupul inregistrand vanzari de 66.380 de unitati in primul semestru, echivalentul unei cote de piata de 40,24%.

Din volumul total comercializat, 51.312 unitati sunt autovehicule marca Dacia, iar restul modele sub brandul Renault.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru