Dacia ofera o majorare salariala de 12%

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 24.03.2008
Dacia a anuntat ca va efectua o crestere de 12% a salariului mediu brut si o majorare de 18.5% a salariului minim.

Oficialii Dacia Pitesti ofera o crestere de 18.5% pentru angajatii cu salariul minim si o majorare cu 12% a salariului mediu brut, a anuntat intr-o conferinta de presa, directorul de comunicare al Dacia Pitesti, Liviu Ion.

Reprezentantul Dacia a spus ca administratia nu poate acorda o majorare salariala de 550 de lei, asa cum au cerut sindicalistii si ca adunand toate cererile salariale solicitate de sindicat s-ar ajunge la o crestere de peste 70 la suta, lucru care nu poate fi luat in calcul, in conditiile in care Dacia are de recuperat in continuare pierderi de 61 de milioane de euro.

Potrivit lui Liviu Ion, pentru relansarea uzinei au fost facute eforturi deosebite, pentru ameliorarea conditiilor de lucru fiind investiti numai in 2007 peste 4.5 milioane de euro.

Sursa citata a afirmat ca in prezent 49% dintre angajatii uzinei sunt in greva generala, si nu 80 la suta, asa cum anuntasera sindicalistii, transmite Mediafax.

Taguri: Dacia

Comentarii (9)

  • AndreiRN
    Inlocuiti
    Cei in greva nu sunt multumiti de locul de munca pe care il au si ar trebui inlocuti cu oameni ce doresc sa munceasca. Personal nu as mai avea incredere in acesti oameni sa munceasca pt mine ci se vor ocupa de sabotarea locului de munca. Dati afara si inlocuiti.
    0 0
  • cozappz
    Gura pacatosului
    Pt AndreiRN: daca taceai filozof ramaneai! Asa, ai vorbit si ai inlaturat orice urma de indoiala.Daca vinzi peste 50.000 de masini numai in Romania, ar trebui sa platesti mai mult de salariul minim pe economie fiecarui angajat. Daca platesti pe unii cu 25 de milioane, nu media salariilor de la Dacia conteaza in buzunarul celui care i se plateste un salariu de 5 milioane!
    0 0
  • Slaba oferta
    Dati macar 50% sau inchideti portile definitiv !
    0 0
  • AndreiRN
    Salariul meritat
    Fiecare isi primeste salariul pe care il merita intr-o piata libera. Daca vrea mai mult face mai mult nu sa primeasca pt aceeasi munca aceeasi plata. Daca nu iti convine pleci la alta firma. Dar romania este cunoscuta pt lasi care saboteaza sau mituiesc pt a obtine un profit pe ceva nemuncit de ei.
    0 0
  • George
    Salariu
    Nu are cum sa faca mai mult...E exploatat la secunda...61 de masini pe ora..Ce zici de asta??
    0 0
  • Enescu
    Pt Andrei RN
    Poate asti si tu vreun pui de patron,care nu-si plateste salariatii.Pentru un muncitor de la dacia ar fi fost mai bine daca erea sclav.Stapanul ar fi avut mai multa grija de el,pentru ca daca se inbolnavea trebuia sa cumpere altul....Ori asa te arunca ca pe o mase stricata,nu mai esti nimic pt patron chiar daca ai muncit 25 de ani pt el si pe nimic...
    0 0
  • Florin
    Dacia
    Eu nu pricep de ce dracu francezii astia au venit intro tara din Europa si nu au investit prin africa,pt ca aia poate munceu pe banii astia...
    0 0
  • multi prosti, si multi hoti in Romania asta.
    stiti cat costa un logan, ca sa iasa din fabrica??va spun eu 3500 de euro atat restu pana la 9000 sau cat mai costa azi este profit net, asa gura celor care comenteaza, iar ala care a zis sa ii inlocuiasca, sa ia un pistol si sa se impuste, ca din cauza unor prosti ca el ne merge rau in tara asta
    0 0
  • repet pt Andrei Rn
    Eu zic sa dai lectii de economie Americii in care traiesti.Mentalitatea ta este una demna de vasnicii cuceritori ai Lumii Noi. Traim in Europa secolului XXI chiar daca tu probabil ca ai mai vrea posibile episoade gen Wounded Knee. Ai mai spus la un moment data o ineptie gen, "sindicatele au distrus industria auto americana". De parca sindicatele ar fi de vina ca americanii fac masini mult sub standardele europene si japoneze !??? Cred ca aberatiile pe care le sustii constant sunt rolul curei prelungite de hamburgeri...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru