Dacia Sandero, candidat la Car of the Year 2009

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 20.06.2008
Juriul Car of the Year a anuntat cele 38 de modele care vor candida la obtinerea trofeului in editia 2009.

Juriul European Car of the Year a publicat lista de modele nominalizate la premiul Masina Anului 2009. Pentru ediata COTY 2009 au fost alese 38 de modele: Alfa Romeo Mi.To, Audi A4, Audi Q5, BMW X6, BMW Seria 7, Chevrolet HHR, Chrysler Grand Voyager, Citroen Berlingo / Peugeot Partner, Citroen C5, Dacia Sandero, Dodge Journey, Fiat Linea, Ford Fiesta, Ford Kuga, Honda Accord, Honda Jazz, Hyundai H1, Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i55, Jaguar XF, Jeep Cherokee, Lancia Delta, Mazda6, Mercedes GLK, Mitsubishi Lancer, Opel Agila /Suzuki Splash, Opel Insignia, Renault Kangoo, Renault Mégane, Renault Koleos, Seat Ibiza, Skoda Superb, Subaru Forester, Toyota Land Cruiser, Volkswagen Golf, Volkswagen Scirocco, Volvo XC60.

Dupa cum se observa, noul model Dacia Sandero, lansat de curand la nivel european, a fost nominalizat la prestigioasa competie COTY 2009. 

Cel mai celebru premiu din lumea auto pentru producatorii europeni este European Car of the Year. Juriul prestigioasei distinctii este format din 59 de membri din 23 de tari, printre care se gaseste si Romania.

Marele premiu aferent anului 2009 va fi anuntat si inmanat pe data de 17 noiembrie la Salonul Auto de la Paris. Membrii juriului sunt alesi in functie de importanta pietelor auto din tarile europene.

In acest context, cele mai importante piete auto - Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania - au cate 6 reprezentanti in acest juriu. Modelul Italian Fiat 500 este detinatorul poremiului COTY 2008. 

Via | COTY 

Comentarii (22)

  • bogdan
    vw golf
    automarket dar care vw golf,5 sau 6???
    0 0
  • Golf
    Toate modelele selectate sunt noutati- deci cazul Golf este unul simplu: va fi noul Golf VI, despre care VW inca nu a publicat data lansarii!
    0 0
  • cu siguranta va iesi pe ultimu loc...
    0 1
  • ionescu
    adrian
    feriti va fratilor de tot,ce poarta numele de DACIA
    0 1
  • Mihail
    Test
    Am fost ieri la drive-test cu un 1.6.Se comporta mai prost decit Loganul.Pacat de caroserie,insa la pretul afisat este un fiasco.
    0 1
  • Tavione vai de tine
    Tavione ce ai nene cu omu'? Si-a spus parerea proprie. Intotdeauna sunt si pareri bune si rele. Cea mai buna e cea pe care ti-o faci singur dupa ce conduci o masina. Dar asta nu inseamna ca daca nu sunt de acord cu parerea unui om sa ma iau de maica-sa si de taica-su. Daca cineva ti-ar da o replica in genul " Ce sari ma asa ca ars de parca s-ar face masina asta din banii lui ma-ta si a lu' tac-tu, ce ti-e frica ca ramai fara profit si nu o sa ai bani de sicrie sa-i inmormantezi?" sigur nu ti-ar conveni. Oricum despre masina nu pot spune decat ca e un pas inainte fata de Logan la design exterior in rest daca ar fi schimbat si interiorul un pic mai mult (astia de la Dacia nu stiu ca butoanele pt geamuri se pun pe usi in secolul asta?) poate ar fi avut si mai mult de castigat. Masina anului 2009? In cursa cu Insignia, Q5, X6 si altele?Ma fac sa rad astia cu nominalizarile. Poate doar pt ca e cea mai ieftina. Numai bine la toti.
    0 1
  • toteu
    ce s-a ales de car of the year ? ce cauta seria 7 si X6 si altele de genu acolo ? parca erau topu cu cele mai potrivite masini pt oameni normali consum/spatiu/motor nu o parada de lux de preturi imense
    0 0
  • eustake
    pentru ionescu
    ionescu, tata, du-te si ia-ti zilele. ai permis macar?
    0 0
  • Daniel
    Iar?
    Am primit doua anunturi pe adresa mea de mail, unul cu Renault si altul despre Dacia! ce este aici fratilor, reclama mascata? nu este zi de la Dumnezeu sa nu primesc ceva despre Renault sau despre Dacia! e drept mai vin si alte anunturi dar peste 70% sunt despre ce v-am spus mai sus!... pentru mine e clar, Loganul si acest Sandero sunt mai bune decit Dacia 1300, si atit! in rest cine vrea s-o ia sa fie santos, dar sa nu spuna pe urma ca nu a stiut!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    cre ca imi iau
    cobra inapoi tati ... calca pe cap inca vro 40 de ani tot ce in topurile alea acolo ... 230E sau 280E ... FUCK FUEL ECONOMY
    0 0
  • Clasic
    A trecut vremea acelor masini, erau prea fiabile, motoarele tineau si 1mil de km. Acum producatorii cauta sa schimbi masina la 3 ani ca sa-ti ia banii.
    0 0
  • Mitica
    ???
    Sunt nume prea mari,depinde ce vrea renault!
    0 0
  • dacia sandel
    Am fost si eu ieri la un test drive cu sandero de 1.6 cu kitul ala cromat ,masina cu 5 pasageri la bord ,cu a.c dat la 2 si deabia se taraia sa ajunga la 100km/h iar la ralanti maneta de viteze vibra ca la aro pe motorina care il avea tata prin "96! interiorul este mult peste logan dar parca la 11.000 cat ajunge full parca mi-as luat un polo happy diesel care e drept ca e mult mai mic dar se tine mai bine pe sosea!le-am condus pe aman2 si o sa ma duc sa imi cumpar un happy!!
    0 0
  • dbcooper
    cum bre?
    5 pasageri la bord? deci cu tot cu sofer erati 6? e tare sandelu asta. monovolum direct.
    0 0
  • RE d.b cooper
    nu trebuie sa fi invidios si sa comentezi aiurea doar pt ca tu ai deja logan si crapi de ciuda ca nu ai bani sa iei altceva!
    0 0
  • Bogdanb
    Mai stii !
    Cum zicea cineva mai devreme, jumate din marci nu au ce cauta in acest clasament - Jaguar, Audi, etc...si, daca judecam asa, Sandero are mari sanse, sa ne gandim doar ce masini au castigat anii trecuti.
    Iar pentru amicu de mai devreme, cu 5 pasageri si AC pornit trage greu orice masina in afara de Grand Cherokee ala cu motor de 5L. Ce sa ceri de la o clasa mica cu 1.4?
    0 0
  • re bogdan.b
    Bogdan nu ma intelege gresit nu cautam nod in papura si nu vreau sa fiu carcotas aveam asteptari mai mari la sandero fata de logan eu chiar vroiam sa imi cumpar si in plus MOTORUL era cel de 1.600 cmc si sincer m-a dezamagit!!
    0 0
  • Stirea ... p.. ... zilei
    Da chiar trebuia sa o bagati in 3 newslettere? Asa de fomisti sunteti?
    0 0
  • SANDERO
    SANDERO este un RENAULT facut in BRAZILIA....deci???
    0 0
  • Antonio
    e si normal sa traga greu motorul nu sa lasat
    condu unu sandero la vreo 40000km si apoi sa spui daca trage
    0 0
  • virgil
    sandero e tare puturos
    am facuttest drive in BRAILAla= apan cu sandero 1,6mpi si cu AC pornit.Este extrem de puturoasa.Am ichis AC.si surpriza la fel de slaba.IN habitaclu 4 persoane la 74 de Kg.
    0 0
  • ai vrea tu
    no lasatil daca ii asa slab ca oricum nu aveti bani sal cumparati de asta nu trage
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru