Dacia sarbatoreste productia unui milion de motoare pe benzina

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.07.2009
Constructorul indigen de automobile sarbatoreste productia unui milion de motoare pe benzina de tip K7 la fabrica sa din Mioveni.

Uzina Mecanica Dacia a fabricat motorul pe benzina de tip K7 cu numarul 1.000.000 miercuri, in data de 22 iulie. Constructorul roman de automobile fabrica aceste motoare inca din 2004, si acestea echipeaza modelele din gama Logan si Sandero. Motoarele K7 fabricate la Dacia echipeaza modelele Logan si Sandero asamblate in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, Africa de Sud si India. Pe langa asta, motoarele K7 de la Dacia se gasesc si pe vehiculele Renault Kangoo asamblate in Franta, la Maubeuge.

Linia de asamblare motoare de la Uzina Mecanica Dacia este suficient de flexibila incat sa permita asamblarea a trei tipuri de propulsoare – 1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.9 dCI pentru Renault Kangoo. Capacitatea de productie a Uzinei Mecanice Dacia este de 1.630 de motoare pe zi, indiferent de tipul acestora. Dacia a aniversat recent si productia a doua milioane de transmisii si un milion de chiulase. Productia de chiulase a demarat la fabrica din Mioveni abia in ianuarie 2006, iar unitatile produse aici sunt livrate liniei de asamblare motoare din Uzina Mecanica Dacia si uzinelor Renault din Turcia si Brazilia.

Via | Dacia

Taguri: Dacia, MPI

Comentarii (1)

  • Tip motor
    K7J este motorul 1.4 MPI, iar K7M inseamna 1.6 MPI
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru