Dacia se pregateste de concedieri

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 28.11.2008
Dacia va hotari in decembrie daca va innoi sau nu contractele a 600 de persoane angajate pe perioada determinata.

Esential

14.700 de oameni lucreaza la Uzinele Dacia din Mioveni.
3000 dintre acestia sunt angajati pe perioada determinata.

Optiunile pe care Dacia le are din puntul de vedere al fortei de munca intr-o perioada de criza si de scadere a cererii sunt din ce in ce mai restranse. In aceste conditii, constructorul de la Mioveni ar putea renunta in urmatoarea perioada la 600 de angajati ai uzinei care dispun de contracte pe perioada determinata. Decizia va fi luata la inceputul lui decembrie, urmand ca disponibilizarile de personal sa continue in cazul in care cererea nu va reveni la normal in scurt timp.

In acest moment, la uzinele Dacia isi desfasoara activitatea 14.700 de angajati, 3000 dintre acestia dispunand de contracte pe perioada fixa.

Productia la uzinele Dacia este oprita in urma unei decizii a conducerii, reluarea activitatii urmand sa aiba loc in 8 decembrie, dupa trei saptamani de inactivitate.

via | Just Auto

Taguri: Dacia

Comentarii (4)

  • alecstm
    cine stie
    ce-i sigur ca in Timisoara se mai fabrica matrice pt. Dacia SUV. care cel mai probabil va aparea in ianuarie 2010 sau sper sfarsitul lui 09.
    0 0
  • gogu_pintenogu
    Matrix
    Matrice? Dar ce o construiesc cu o metoda algebrica? =)) zi, ma, "matrite"! poti? oricum esti un adevarat cunoscator. nu vrei sa ne deconspiri si nou mai multe informatii despre Dacia SUV?
    Cat despre concedieri... nu vad ce mare lucru ar salva Dacia prin concedierea a 600 de angajati, fapt ce nu mi se pare destul de grav din moment ce este vorba de angajati pe durata determinata. Adica oamenii aia oricum mai au cateva luni de contract si sunt dati afara. In mod normal ar trebuie sa le fie platit contractul pana la capat de catre Dacia, e problema lor ca nu-i mai vor. Si nici oamenii n-ar trebui victimizati din moment ce au semnat un contract pe durata determinata, la sfarsitul acestuia ar trebui sa-si fi gasit deja in alta parte de lucru daca aici nu i s-a oferit continuare.
    0 0
  • dacia
    Muncitorii cu contract pe perioda determinata sunt considerati "iobagi"si sunt bataia de joc a societatii.Era de asteptat sa fie disponibilizati.
    0 0
  • in atentia sefilor
    ar trebui o selectie a personalului,angajarile sa se faca pe baza de teste,ci nu ca acum pe pile si bani..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru