Dacia si Renault, crestere de 97% in Germania in iunie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.07.2009
Marcile Dacia si Renault au inregistrat o dublare a vanzarilor modelelor gamei in lune iunie 09 fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Dacia si Renault au reusit sa isi dubleze vanzarile in Germania in luna iunie 2009 fata de aceeasi luna a anului trecut. Cresterea efectiva a fost de 97%, cea mai ridicata de pe intreg taboul contructorilor prezenti pe piata germana. In conditiile unei cresteri medii a pietei cu 40% datorata implementarii programului "Rabla" in versiune germana, cresterile sunt destul de insemnate si pentru ceilalti constructori care isi bazeaza gamele pe modele de segmente reduse. Per total, luna iunie a fost foarte productiva pentru modelele de clasa mini (+124%), mica (+79%) si compacta (+27%).

Liderii pietei germane, Volkswagen si Opel, au crescut spectaculos in iunie, urcarea efectiva fiind de 50% pentru fiecare dintre acestia. Mai mult, chiar si marcile germane premium - care pana acum au fost victimele programului de reinnoire a programului auto din cauza preturilor relativ ridicate - au reusit sa creasca in vanzari. Daca Mercedes a reusit o crestere de 7.5%, Audi si BMW s-au ridicat la un nivel superior de crestere, cu 15.4, respectiv 18.5%.

Cele mai mari cresteri le-au inregistrat, si aici, modelele mici si compacte: A si B-Klasse, Mini sau Audi A3.

pe ansamblulul primei jumatati a anului, in Germania s-au vandut in total cu putin peste doua milioane de masini, cresterea efectiva fiind de 25.9 procente.

via | AFP

Taguri: Germania, vanzari

Comentarii (6)

  • sunt semne bune...
    constructorii insa trebuie gandeasca mai inovativ, mai indraznet si sa se tarasca dracu afara din criza mai repede !
    1 1
  • Viitorul
    Viitorul sunt masinile germane gandite japonez. Masini usoare cu motoare mici, sisteme inteligente (SI-Drive de ex), si cu o aerodinamica foarte bine studiata.

    Parerea mea este ca doar astfel de modele vor reusi sa vanda dupa ce se v-a incheia progr Rabla. Tr sa fie mai atenti nemtii ca altfel dintre primii vor cadea pe ultimul loc.
    1 1
  • funny moment.......
    remember....
    http://www.automarket.ro/stiri/video-fun-hitler-nervos-pe-dacia-sandero-20115.html

    gluma se ingroasa:))))))
    3 0
  • DADADADA
    ALLEZ REANAULT ! Ma bucur pentru ei....................Asta e viitorul !
    5 2
  • da criza....criza....unde e criza...sau "criza" a fost un studiu....suntem niste soareci de laborator
    1 0
  • poza
    tot pune-ti cate o poza facuta prin germania pe autostrazi, si vorbiti de o crestere mare a nr de masini dacia, da in poza eu nu vad chiar nici o coaja de logan :)) nu ca nu ma bucura acest fapt, dar era mai interesanta stirea daca in poza aparea un logan pe drumurile din germania !!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru